Slika nije pronađena
Već smo sto puta pisali kako se ponašati na prvom spoju, kakav dojam ostaviti i ne zeznuti s potencijalnim dečkom/curom, ali ne i kako ga pravilno završiti.

Bez obzira na to koliko spoj bio dobar i koliko ste se odlično zajedno zabavili, način rastanka jedan je od najvažnijih stvari na dejtu. On je često odlučujući faktor u tome hoćete li se ponovno naći ili će vaš prvi spoj - biti i posljednji.

via GIPHY


I tako. Uspjeli ste izdržati cijeli spoj i oboje (donekle) ostaviti normalan dojam. Ali onda dolazi možda i najteži dio - KAKO završiti prvi spoj? Treba li 'pasti 'pusa ili je dosta samo zaželjeti 'laku noć' i ostaviti svoj broj? Tu dilemu, i još nekoliko sličnih, sad ćemo ti pojednostaviti, a rastanak nakon prvog spoja učiniti puno lakšim... I bezbolnijim.

1. Pokaži da ti je bilo super

Zaboravi glumatanje i izvođenje 'ledene kraljice (ili kralja)'! Ako je dejt bio uspješan, a ti si se ludo zabavio/la, obavezno to pokaži svojoj simpatiji. Valjda ti je jasno da on ili ona ne može čitati tvoje misli, a ako ne zna da si se zabavio/la, kako će te pozvati na drugi spoj? Možeš se smješkati, lagano ga/ju dodirnuti ili izravno reći da si se super proveo/la. Vjeruj nam, to će biti sasvim jasan znak da ti je bilo super.

2. Ponudi se da ga/ju otpratiš doma
I ne, nema veze ako si ti cura, a on dečko - otpratiti nekoga doma nakon spoja nije ni čudno ni nešto što se inače ne radi. I to ne mora biti trik da od simpatije dobiješ prvi kiss ili nešto slično tome, nego to može biti iz najobičnije pristojnosti. Pretpostavljamo da će ipak dečko pratiti curu doma, iako ne znači da ne može biti i obrnuto.

via GIPHY


3. Pokušaj dogovoriti drugi dejt

Ako ti je na prvom dejtu bilo super i rado bi ga ponovio/la, nemoj se bojati da svoju simpatiju pozoveš na idući spoj. Zaboravi na sramežljivost i strah oko uletavanja i spominjanja drugog spoja jer bi te to moglo ostaviti bez potencijalnog dečka ili cure. Zato skupi hrabrost i navali - nemaš ništa za izgubiti!

4. Završi s pusom samo ako si siguran/na
Rastanak možeš završiti onim za što nam najčešće treba i najviše hrabrosti - oproštajnom pusom. Bit će jako romantično ako uz pusu, simpatiju lagano zagrliš ili prstima prođeš kroz njegovu/njezinu kosu. Nema šanse da ne upali! I najvažnije od svega je - nemoj navaljivati s pusom ako nisi siguran/na da to želite i ti i tvoja simpatija. Krenuti za pusom na prvom spoju uvijek je jako riskantno jer je teško procijeniti kako se osoba s kojom smo izašli točno osjeća. Neki iz pristojnosti neće izravno reći da je to bio samo jedan spoj i nema šanse da se ikad više ponovi, zato oprez.

via GIPHY


A što ako je dejt bio grozan i ne pada ti na pamet dogovoriti drugi spoj???

5. Budi izravan/na i priznaj
Nemoj odugovlačiti ako dejt ne misliš ponoviti - odmah priznaj u čemu je stvar i da ti na dejtu ipak nije bilo dobro. Tvojoj simpi možda će biti malo žao, ali je bolje da odmah zna o čemu se radi. Budi pristojan/na i pokušaj izbjegavati bilo kakvo vrijeđanje. Za tim ipak nema potrebe, a i ti ionako ne želiš nikoga povrijediti, zar ne?

Foto: Profimedia/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

OMG! Ovo su laži koje dečki najčešće govore na prvom spoju

Izbjegni neugodnu tišinu na spoju – sedam tema o kojima uvijek možeš razgovarati sa simpom

DEJTANJE Ženska VS muška perspektiva prvog spoja – uđi u njezin i njegov mozak

dejt savjeti ljubav

Još vijesti