Slika nije pronađena

Jedna od frustrirajućih situacija s kojima se možemo susresti je čekanje da dečko koji ti se sviđa prvi pošalje poruku ili nazove. No, mora li to biti tako? Možda je vrijeme da prekineš čekanje i sama poduzmeš prvi korak.


Često čujemo da cure moraju biti te koje glume nedodirljivost i neosvojivost kako bi se dečki 'borili' za njih. Ponekad ne želimo niti pokazati pretjeranu zainteresiranost kako ne bismo bile napadne, a dečki moraju biti ti koji će 'voditi igru'. Prema tome, ispostavlja se da moramo samo sjediti, neprestano provjeravati mobitel, čekati da on povuče sljedeći potez ... zar ne? Trebam li ga prva nazvati ili bih trebala strpljivo čekati da se čujemo? Naš je odgovor da, ponekada bi ti trebala biti ta koja će napraviti prvi potez i prekinuti taj začarani krug osvježavanja inboxa i pretjeranog promišljanja što on sada radi i zašto se već jednom ne javi.

via GIPHY

Vjerojatno ne voliš o sebi razmišljati kao o osobi koja igra igrice kad se zabavlja s nekim dečkom, no zapravo možda upravo to radiš čekajući da se on prvi javi. Čekajući da on nazove ili povuče prvi potez, u osnovi slijediš nametnuti skup pravila poput onoga da bi muškarci trebali pokretati stvari. Slijeđenje ovih pravila obično je nešto što žene rade kako bi se riješile vlastite tjeskobe zbog mišljenja da su previše dosadne, naporne ili čak očajne. Na kraju, najbolji način da izbjegneš taj osjećaj jest da se opustiš i ne robuješ nekim nametnutim pravilima. Slobodno napiši jednostavnu poruku, pitaj ga kako je i što radi, ne treba to biti ništa pretjerano posebno. Uobičajen razgovor koji te može odvesti u tko zna kojem smjeru.

via GIPHY


Također, čekanje da se dečko prvi javi ne čini te ništa više privlačnom. Kroz povijest je zavladala svojevrsna ideja da su žene to privlačnije što su više pasivne i zagonetne. Mi to svakako ne podržavamo! Biti ženstvena ne znači biti pasivna. Biti ženstvena znači preuzeti inicijativu kad osjećaš da je to potrebno, izboriti se za sebe i reći svoje mišljenje. U ovom slučaju, dečko koji ti se sviđa čak možda i ne shvaća da ti se sviđa jer pasivnošću ne daješ nikakve znakove, a čitati misli zasigurno ne može. Općenito, takav stav ne može ti donijeti puno dobroga ni u školi, ni u zdravlju, pa zašto bi onda to bio slučaj u ljubavnom životu? Istina je da kada pristupite životu pasivno uglavnom završite kamo god vas odvedu struje okolnosti, a to obično ima tendenciju osrednjosti života kojom ćemo teško biti potpuno zadovoljni.

via GIPHY

Naravno da nećeš zvati dečka s kojim si bila na jednoj kavi 10 puta dnevno, ali jedna poruka kojom ćeš započeti razgovor može donijeti samo dobro!

Pogledaj još:

Vrijeme je da se pomiriš s tim da si solo: 5 znakova da si pregorjela od dejtanja i da ti treba pauza

Neke stvari ne bi nikada trebala raditi za svog dečka – ovih 5 su na vrhu te liste

Želiš se pomiriti s bivšim? Na ovo trebaš obratiti pažnju prije tog koraka

ljubav prvi korak savjeti