Slika nije pronađena

Iako misliš da je prevara samo ako se netko poljubi vani ili ako netko spava skupa, varaš se. Poljubac često može biti posljedica nekog trenutnog raspoloženja ili trajati doslovno jednu sekundu ako je neželjen. Nije ista situacija sa seksom, ali prevara može biti i malo drugačija.

Postoji i takozvana emocionalna prevara. Neka neslužbena definicija bila bi da je to situacija u kojoj imaš dečka/curu ali svoju emocionalnu energiju ulažeš, pažnju ili vrijeme ulažeš u neku drugu osobu. Ako se prepoznaš u nekim ovim situacijama znači da emocionalno varaš svog dečka:

1. Brišeš poruke – dopisuješ se s nekim i kasnije brišeš poruke. Zašto? Bed ti je jer ne želiš da tvoj dečko vidi te poruke jer da se on tako dopka s nekim ti bi napravila frku. Najčešći oblik emocionalne prevare.

2. Uspoređuješ svog dečka s drugima – trebala bi ga voljeti takvog kakav je, a ako mu stalno tražiš mane ili stalno gledaš na – oblik emocionalne prevare jest kad mu kažeš da ideš na kavu s Tenom, a zapravo ideš s Markom na kavu, ali ne želiš da to tvoj dečko zna. Ako ti je Marko samo frend, zašto ti je bed pred dečkom?

koje je sve načine Marko iz B razreda bolji od njega znači da nešto ne valja u tvojoj vezi.

3. Skrivaš s kim se nalaziš

4. Stalno se 'pipkaš' s drugim dečkom – škakljanje, grljenje ili nedužno dodirivanje kad sjedite jedno kraj drugoga. Žao nam je, ali i to je oblik prevare. Emocionalne.


5. Sekstaš se s drugim dečkima – pričanje o ljubljenju ili seksu s drugim dečkima bi trebalo izbjegavati (osim ako ti je stvarno najbolji frend – iako je i to upitno) jer se često može steći ili poslati kriva poruka.

6. Razmišljaš kako bi bilo ljubiti se s nekim drugim – voliš svog dečka, ali često razmišljaš o tome kako se ljubi Marko iz B razreda. Okej je to u jednoj mjeri, ali kako znaš kad je too much?

Ako si se prepoznala i emocionalno prevarila svog dečka ne moraš odmah prekidati. Neke od ovih stvari su skroz bezopasne, a nekad su one razlog zašto trebaš ozbiljno razmisliti o prekidu. Sjedni sama sa sobom (i s frendicama) i donesi odluku.

Foto: Unsplash/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Bez panike ako tvoj dečko radi ove stvari – popis stvari koje NISU prevara

[KVIZ] Razgovor, dodir ili poljubac – što ti smatraš prevarom?

Pucaš od ljubomore i straha – razlozi zašto se bojiš da će te dečko prevariti

prevara emocionalna prevara varanje

Još vijesti