Slika nije pronađena

Postoje neke situacije kada je malo više u redu nego inače prekinuti s nekime putem poruke, bilo na mobitel ili putem društvenih mreža, ali i tada treba biti oprezan i paziti kakvu poruku sastavljaš.

Prekidi veze su uvijek teški, nekada za obje strane, a nekada samo za jednu. Zato strana koja odluči prekinuti treba ipak malo razmisliti i učiniti prekid što bezbolnijim i jednostavnijim. Prekidanje preko poruke nikako nije dobar način, ali postoje situacije kada to ipak možeš napraviti i kada je to donekle opravdano. Veze na daljinu, one koje nisu preozbiljne i koje nisu dugo trajale, ali i one kada misliš da bi osoba s kojom prekidaš mogla preburno reagirati na način da se ne osjećaš sigurno – to su neke od situacija kada je prekid preko poruke bolji odabir.

via GIPHY


Ako ideš na ovaj način prekinuti vezu, nekoliko stvari ipak trebaš imati na umu pri sastavljanju poruke. Najbolje je biti direktan i ne previše okolišati. Emocije je teško prenijeti preko poruke, zato da bi te druga strana ozbiljno shvatila, reci točno što misliš. Inače bi poruka mogla biti krivo interpretirana i zvučati kao da možda još ipak postoje neke šanse za vašu vezu, a to može samo donijeti komplikacije.

Iako prekidaš, misli i na osobu koja će tvoju poruku primiti. Možda te u tom trenutku nije briga kako će se oni osjećati ili si povrijeđen/a pa želiš i ti njih povrijediti, ali sjeti se da je to osoba koja ti je zbog nečega bila posebno draga. Pokušaj je što manje povrijediti i ispasti zla i bezosjećajna osoba.

via GIPHY


Michelle McSweeney, lingvistica i ekspert u digitalnoj komunikaciji, predložila je obrazaca koji je najbolje pratiti kada šaljete ovakvu vrstu poruke:

'Hej ___ (ime), možda si već osjetio/la da bi se ovako nešto moglo dogoditi, ali mislim da bi trebali prekinuti. Ne želim te povrijediti, ali ne vidim se više u ovoj vezi i nije u redu ni prema tebi ni prema meni da odugovlačimo neizbježno. Nadam se da razumiješ i želim ti sve najbolje.'

Naravno, ovu poruku možeš prilagoditi po potrebi, ali ovo ti može biti početni obrazac. Možda se čini malo službeno, ali to je zapravo dobra stvari. Ako je poruka službenija, osoba će je shvatiti ozbiljnije.

Još jedna stvar koju trebaš imati na umu da daješ bivšoj/bivšem pisanu verziju prekida, koju će oni vjerojatno podijeliti s prijateljima, a možda i na društvenim mrežama. Iako ti se čini kao da je to razgovor između vas dvoje, nikad ne možeš biti 100% siguran/a da će bilo koji digitalni razgovor ostati privatan. Zbog toga je bolje dati što manje detalja i objašnjenja jer ćeš tako dati manje materijala za rasprave i pričanja.

via GIPHY


Ako misliš da na ovakav način ne možeš reći sve što želiš i želiš imati dulji i dublji razgovor o prekidu, onda prekidanje preko poruke nije za tebe. Prekid preko poruke funkcionira samo onda kada si 100% siguran/a da želiš prekinuti sve kontakte kompletno i da je to to bez previše riječi.

Svaka je veza drugačija i na tebi je da procijeniš da li je prekid preko poruke najbolji odabir za tebe.

Foto: Pexels/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Preživljavanje sezone prekida! Saznajte kako izbjeći četiri kobne greške koje radite u svađi

Je li vrijeme za prekid? 8 znakova koji pokazuju da te tvoj dečko više ne privlači

Ljubavna psihologija – šest razloga zašto cure lakše prebolijevaju prekid od dečkiju

veza ljubav Prekid poruka

Još vijesti