Slika nije pronađena

Spremaš se na prvi spoj sa simpom i jako si nervozna jer želiš da sve prođe super, da ne bude neugodne tišine, da mu se svidiš... ali i da vam ne bude dosadno. Ako se spoj rastegne predugo, a ti si već umorna ili moraš ići doma učiti, ne želiš biti nepristojna i 'pobjeći' ili ti je užasno dosadno i ne možeš vjerovati da si satima zaglavila s tim dečkom.

Nema službenog pravila koje govori koliko bi dugo trebao trajati prvi spoj, to ovisi od osobe do osobe. Ali ipak, postoji ideja koja je na dobrom tragu, a odnosi se upravo na duljinu prvog spoja. Prvi bi spoj, bez obzira je li ti na njemu super ili katastrofa, trebao idealno trajati 57 minuta. Umjesto da se rastegne na nekoliko sati, 57 minuta je idealno. To će biti dovoljno vremena da se super zabaviš, a opet nije toliko dugo da ne možeš izdržati ako ti je full dosadno. Ako se pita znanost, dovoljno je svega tri sekunde da procijeniš je li ti netko privlačan ili ne.


Kada se to uzme u obzir, 57 minuta je i više nego dovoljno. Bilo da napokon ideš na dejt s dečkom kojeg već dugo gledaš u školi i sada je napokon i on tebe primijetio ili ti je frendica smjestila nekoga tko je 'baš savršen za tebe'. Kada se dogovarate gdje ćete ići, napomeni mu da imaš pravilo kojeg bi se htjela držati i da imaš 57 minuta. Da budeš sigurna da ćeš nakon toliko i otići, dogovori odmah nakon druženje s frendicom – tako ćeš znati da je vrijeme za polazak, a i moć ćeš njoj odmah uživo ispričati sve detalje. Ovo je dobro pravilo čak iako ti je jako super s nekime, jer tako ćeš ostati pod dojmom i uzbuđenjem i do sljedećeg dejta.


S druge strane, ako  umireš od dosade, barem ćeš imati dobar izgovor za pobjeći doma, jer ranije si već najavila da je to pravilo i planiraš ga se držati. Izbjeći ćeš neugodno 'bježanje' ili se osjećati loše jer ne želiš povrijediti osobu s kojom si na dejtu.


Sat vremena je dovoljno da saznaš sve najbitnije info o nekome i da se bolje upoznaš, pokušaj i uvjerit ćeš se i sama da je ovo nešto što svi trebaju znati.


Foto: Giphy/ Freepik - freepic.diller

M.T.

Pogledajte još:

Kako prepoznati je li vaša veza ozbiljna ili ne? Bez obzira što on govori, ovi će ti znakovi to reći

Nitko nije izgubljen slučaj, svi mogu naučiti flertati! 7 savjeta koji će ti pomoći da budeš bolja u zavođenju

Veliko NE! Ovih 9 stvari ne bi trebali raditi na spojevima – neće ti pomoći da impresioniraš simpu

trajanje 57 minuta pravilo prvi dejt