Slika nije pronađena

Mnoge cure su sarkastične od dana kada su progovorile te im to čini život zabavnijim i lakšim. Nekada je tanka granica između sarkazma i `bitchy` ponašanja pa zato treba pripaziti kada se radi o dejtanju.

Trebamo razmisliti sviđa li se osobi s kojom dejtamo tolika količina sarkazma u gotovo svakoj situaciji i rečenici jer kasnije nam može biti žao ako ta veza ne potraje, a razlog je jasan.

Nitko ne tvrdi da se sarkastične cure trebaju mijenjati, ali svoju naviku bi trebale prilagoditi situaciji i osobi s kojom se nalaze pa zato slijede pravila dejtanja za sarkastične cure:


Moraš znati razliku između sarkazma i nekulturnog ponašanja

Vrlo često cure prijeđu ovu granicu i tada stvari postanu pomalo neugodne. Ako ti nekada jezik radi brže od mozga i izlane ti nešto sarkastično što je prešlo u nekulturnu izjavu, bilo bi dobro da se ispričaš.


Nemoj biti presarkastična odmah na početku

Ne tvrdimo da je sarkazam mana i da ga treba skrivati, ali nemoj biti odmah presarkastična jer to može otjerati osobu koja ti se sviđa. Ovo se pogotovo odnosi na situacije kada se suzdržavaš da nešto ne kažeš, primjerice kada dečko dođe u nekoj ružnoj narančastoj majici, nemoj odmah komentirati da je jako ružna i da ne znaš u kojem polju bundeva ju je odabrao.


Nauči primiti kompliment

Sarkastični ljudi teško primaju komplimente te će primjerice na kompliment: `Baš si lijepa` cinično odgovoriti `Aha, jako`. Takvo ponašanje odbija ljude i vjeruj nam, odbit će i dečka koji ti se sviđa. Na svaki kompliment odgovori s kratkim `hvala` koliko ti god to čudno zvučalo.


Moraš znati kada `isključiti` sarkazam

Sarkazam može proći u nekim situacijama, ali ne u svim. Kada se radi o nekim ozbiljnim temama i slično nije baš preporučljivo davati sarkastične komentare ili izjave. Dečko će te smatrati prilično neozbiljnom i mislit će da si djetinjasta.
Ponašaj se uzbuđeno

Ako te on iznenadi kartama za koncert izvođača koji se tebi baš i ne sviđa, ali njemu je super i želi da ideš s njim na koncert, nemoj biti sarkastična. Ne bi bilo dobro sarkastično reći `Jedva čekam` nego se zaista ponašaj uzbuđeno i bez sarkazma reci istu rečenicu.

Normalno mu reci što voliš, a što ne

Tvoj novi dečko je kupio Nutellu, a ti baš voliš Lino Ladu u palačinkama i nakon toga mu udijeliš neki sarkastični ukor, primjerice `baš sam i htjela Nutellu` s povišenim tonom. To nikako nije dobro jer on nije mogao točno znati što ti voliš te mu to trebaš izričito reći. Ako to ne napraviš samo iskuliraj cijelu situaciju i nemoj cjepidlačiti.

sarkazam sarkastične cure pravila dejtanja

Još vijesti