Slika nije pronađena

Ušla si u novu vezu i misliš da znaš što te čeka? Znamo da si uzbuđena i misliš da ništa ne može poći po zlu, ali varaš se. U svakoj tinejdžerskoj vezi, pa tako i tvojoj novoj vezi postoje određene granice i pravila kojih se moraš držati.

Zaboravi na sva dejt pravila koja si čula od svojih frendica, mame ili najboljeg frenda. Pravila dejtanja su se promijenila, a na tebi je da ih usvojiš prije nego zezneš svoju vezu!


1. Ne brzaj sa seksom

Možda su to već napravile sve tvoje frendice ili tvoj dečko više ne želi čekati? Zaboravi na to! Nemoj brzati sa seksom i intimnim odnosima, nego obavezno pričekaj da shvatiš kad je za to pravo vrijeme. Isto tako, nemoj nagovarati dečka na seks ako je on taj koji još uvijek nije spreman. Intimnost je nešto s čim u vezi stvarno ne smiješ žuriti.

via GIPHY


2. Ništa bez povjerenja

Bez ove dvije stvari nema dobre veze i teško da će ljubav između vas potrajati ako si ne budete međuosno vjerovali, niti se poštivali kako bi trebali. Uostalom, kakva je to veza ako ćete se međusobno provjeravati, sumnjati jedno u drugoga ili lagati o stvarima koje su za vezu važne? Isto tako obavezno zaboravi i na sve ljubomorne ispade koji baš svaku situaciju učine samo još gorom.

via GIPHY


3. Vezu nemoj skrivati od roditelja

Znamo da roditelji često znaju kvocati oko najvećih gluposti, pogotovo kad nađeš dečka, ali vjeruj nam – skrivanje veze od roditelja stvarno nije pametna ideja. Uostalom, oni ti vlastitim savjetima mogu puno pomoći, pogotovo ako imaš neki problem koji tvoje frendice ne kuže. Ne moraš im baš reći sve, ali to da imaš dečka bez problema smiješ. Dobra stvar je i ta da će te mama lakše da izađeš s dečkom ako ga upozna i uvjeri se iz prve ruke da je okej dečko.


via GIPHY


4. Prekid umjesto varanja

Ovo je sigurno nešto što ti ni ne trebamo posebno objašnjavati, sve bi ti moralo biti jasno. Prevara je nešto što si stvarno ne bi smjela dopustiti. Varanje nikad nije dobra odluka, koliko god situacija u tvojoj vezi bila loša. Zamisli samo kako bi se ti osjećala da te tvoj dečko prevari jer se, eto, zaljubio u neku drugu curu? Umjesto prevare i 'smucanja' iza leđa, radije prekini s dečkom. Budi fer.

via GIPHY


5. Ne šalji dečku gole fotke
Još jednom ćemo ponoviti - NE ŠALJI DEČKU GOLE FOTKE, baš nikad! Ovo ti se možda trenutno može činiti kao kul ideja ili fora način zavođenja, ali vjeruj nam - stvarno nije. Nikad ne znaš gdje tvoje gole fotke mogu završiti, pogotovo ako ti i tvoj dečko u međuvremenu prekinete.

via GIPHY


6. Dečku govoriš BAŠ sve
Hmmmm, ako se dečke pita to je jako loša ideja! Da, i nama je bilo čudno, ali dečki očito ne vole slušati naše 'trkeljanje' o svađi s frendicama, make up-u, menstrualnim problemima i sličnim stvarima koje smo u vezi dovoljno sigurne dijeliti s njima. Dečke obijaju te stvari pa je razgovor o njima granica u vezi koju ne smiješ prijeći.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Ovo su stvari koje moraš prestati misliti o svom dečku – i to odmah!

Kad ljubav prestane – 10 znakova da tvoj dečko planira prekinuti s tobom

Prvi seks – pet znakova da se spremaš spavati s dečkom iz potpuno pogrešnih razloga

veza savjeti ljubav

Još vijesti