Slika nije pronađena

Nemaš stariju sestru ili frendicu kojoj bi se obratila za koristan ljubavni savjet? Nemaš brige, zato smo mi tu! Ponekad ti se čini da si kao izgubljena u vremenu i prostoru kada su u pitanju ljubavni problem? Ovo su curke koje su prošle ono što ti prolaziš i – preživjele!

Većina njih je prošla i odbijanje, plakanje zbog dečka, najgori spoj, ali isto su tako prošle i puno lijepih ljubavnih trenutaka. Kroz sve to uvjerile su se u to koje su taktike zavođenja najbolje i na što dečki uvijek padaju. Nikad nije lako uletjeti dečku u klubu, prići mu u školi i pitati ga za pomoć oko zadaće ili mu pak prva uletjeti na Facebooku i pozvati ga na dejt, ali ovi ti savjeti možda pomognu da se konačno odlučiš i na taj korak.


'Uvijek pali pogled ispod obrva i uz to lagani smiješak. Zavodljiv može biti i lagani dodir. Ako ste vani možeš mu prići i lagano mu stisnuti ruku i reći: 'Opa koji mišići, treniraš nešto?' i evo ti teme za razgovor. Ako si pak malo sramežljivija priđi mu u školi i jednostavno reci: 'Super ti ide matematika, navratiš sutra prije škole do mene da mi objasniš onaj komplicirani zadatak koji smo dobili za zadaću?' i ne zaboravi naravno slatko mu se nasmiješiti.'
, otkrila nam je Petra.


'Ako smo vani ja bih mu platila cugu i ako je pravi frajer sigurno bi se došao zahvaliti, a to je super prilika za započeti razgovor.', hrabro savjetuje Tena.


'Moja omiljena taktika je glumiti da si malo nedodirljiva. Praviš se da si pomalo nezainteresirana, ali onda s vremena na vrijeme nabaciš neku foru da on vidi kako brzo razmišljaš i da si duhovita. I nikad se ne javljaj prva, ali daj mu do znanja da ne bi imala ništa protiv da se čujete', otkrila je svoju taktiku Ana Marija.


'Najjednostavnije je nekad možda najbolje. Upoznala si dečka, ali nemaš hrabrosti da mu priđeš uživo? Onda mu jednostavno pošalji zahtjev za prijateljstvo na Facebooku i lajkaj mu nešto. Ako si i ti njemu zapela za oko, sigurno će ti se javiti u Inbox', kaže Ivana.


'Ako ti se sviđa daj mu to do znanja, ali na suptilan način. Taman toliko da ga zainteresiraš. Osmijeh ili dugi pogled ponekad mogu biti sasvim dovoljni. A onda je on na redu – pusti ga da te osvaja! Sitnice kao što su tvoja omiljena čokoladica čine čuda, a ti isto tako ne moraš odmah pristati na njegovo udvaranje. Ako se dovoljno potrudi nagrada će mu biti spoj s tobom', otkrila nam je Antonela.


'Radi sve suprotno od njega. Baš kao što se mi uvijek palimo na dečka koji nas ignorira, tako se i oni pale na nas. Glumi pomalo nedostižnu i kontriraj mu u svemu. Ako on kaže da je bijelo super, ti reci da je crno bolje. I to je super jer ćeš odmah vidjeti kako funkcionira, vidjeti hoće li uči u razgovor s tobom ili neće imati živaca. Ako odustane odmah na početku onda znaš da nije vrijedan truda', Tamarina je taktika.


'Oružje broj jedan za osvajanje dečka jest osmijeh jer dečki vole ispasti smiješni pred curama. Vole kad im se cure dive i smiju pogotovo kad pričaju neke stvari koje njih zabavljaju. Iako vam možda ponekad nije smiješno to što on priča, ohrabrite ga osmijehom. Ako dečko voli sport, super način kako ga osvojiti jest taj dan prije dejta pregledaj sportske rezultate (ako je jučer bila nogometna tekma pogledaj koji je bio rezultat i tko je zabio gol) i u slučaju da vam ponestane tema za razgovor – osvoji ga svojim poznavanjem sporta. Obavezno nauči što je dva, što je x, što je jedan u kladionici i to je to. Ali obavezno imaj i rezervnu temu spremnu za slučaj da se dečko baš raspriča o sportu, a ti nemaš više asova u rukavu', savjetuje Mateja.


'Nemojte se forsirati. Glumatanje i hihotanje rijetko kad pali kod frajera, uostalom, frajere kod kojih to pali ionako biste trebali izbjegavati u širokom luku. Ako vam se netko svidi, priđite mu i budite iskrene: 'Hej, ja sam Ivana, jesi za kavu sutra?' Ne komplicirajte', savjetuje Tea.


'Postoje neke stvari koje uvijek pale. Uhvati njegov pogled i zadrži ga nekoliko sekundi. Tu radnju ponovi dva puta i dečko će skužiti da gledaš samo njega. Također, dečki jako vole kosu pa kad uhvatiš njegov pogled možeš nježno proći prstima kroz kosu – to im je skroz neodoljivo. I još jedna stvar koja je dečkima skroz super jest lagano grickanje usnica. Pogledaj ga i lagano pređi jezikom preko usnica, ali neka to izgleda slatko, a ne vulgarno', glasi Hanin savjet.


'Moja taktika zavađanja jest na prvom spoju biti uvijek svoja. Kada dečko nešto kaže, ne uvijek potvrđivati nego reći svoje mišljenje i svoj stav. Možeš ga zavesti tako što nećeš pokazati previše – izbjegavaj previše osobnih stvari objavljivati na Facebooku ili Instagramu kako bi dečko imao priliku upoznati tebe na spoju, a ne da već pola toga zna preko društvenih mreža. Budi malo tajanstvena da dečko ima što za istraživati', smatra Petra.


Zato – samo hrabro! Budite samouvjerene i učite od starijih cura. Uvijek se isplati potruditi i riskirati ako vam je stalo do njega. A ako ispadne da on nije taj ili ne trza na sve tvoje pokušaje, nabaci osmijeh na lice i izađi van s curama jer nikad ne znaš gdje te čeka tvoj princ na bijelom konju.Foto: Shutterstock

Ines Ibrišević

Pročitajte još:

Što bi starije cure voljele da su znale kada su imale 15 godina

Stvari za koje nas boli briga što smo stariji

Zašto je pubertet skoro najteže razdoblje u životu

ljubav savjeti starije cure

Još vijesti