Slika nije pronađena

Čak i ako si već odavno 'odradila' prvi put, svaki put kad spavaš s novom osobom seks može biti čudan. I taj period navikavanja i otkrivanja što kome odgovara može trajati danima i mjesecima. No  worries. Čak se može dogoditi i da odnos boli i bude neugodan, sve je to normalno.

A kako bi što bolje mogla uživati s dečkom/curom ovo su savjeti koji će ti zasigurno pomoći.

1. Ti budi gore – u toj pozi ti imaš apsolutnu kontrolu. Iako ekipa savjetuje da prvi put bude u misionarskoj pozi (on gore), ako si ti na vrhu možeš točno kontrolirati snagu i brzinu. Plus, dečki vole tu pozu pa je totalno win win situacija. Ako skužiš da te ipak boli ostani na njemu i zavodljivo se poigraj kosom ili se samo ljubite dok se ne opustiš.

2. Predigra je važna – flertanje, ljubljenje, dodirivanje, maženje, dopkanje – sve stvari zbog kojih ti se pojave leptirići u želucu i zbog kojih se naježiš. Nema pravila, nekim curama je dovoljno pet minuta da se totalno napale, a nekima treba i sat vremena. Iako dečki to možda ne kuže jer se njima digne iste sekunde, curama treba malo više vremena da se opuste i 'pripreme' za seks.


3. Nemoj misliti na gluposti – što će on misliti? Kako da se stanem? Gdje s rukama? Što imamo za zadaću? NE! Kad si se odlučila na seks probaj iz glave izbaciti sve glupe misli. Vjeruj nam, on misli samo na tebe pa probaj i ti misliti samo na njega i na to da TI uživaš. Ne kažemo da trebaš biti sebična, ali nemoj razbijati glavu glupostima. Tvoje tijelo zna što treba raditi i prepusti se. Curama često baš njihov mozak upropasti dobar seks.

4. Mjesto je važno – ako se seksate u autu ili na nekoj klupici u parku stvarno su velike šanse da se nećeš opustiti i da bi neke poze mogle biti bolne. Ili krevet i opuštena atmosfera ili dulja predigra, ali ponekad je mjesto jako bitno.


5. Opusti se – ako si u grču, boljet će ili neće biti ugodno. Što znači opustiti se? To znači da to radiš s dečkom/curom na kojeg se pališ i prema kojem gajiš emocije, da si opuštena, da ste pričali o tome, da znaš da ćeš koristiti kondom, da znaš kad su ti plodni dani, da znaš da mu starci neće banuti u sobu za 5 minuta, da ne misliš niti na jednog drugog dečka dok si s njim, da ne misliš na gluposti. Puno faktora utječe na opuštenost.

6. Posjeti ginekologa – ako si već puno puta spavala s dečkom i dalje te nešto bolji dobro je posjetiti ginekologa (svakako posjeti ginekologa svaki put kad prvi put spavaš s dečkom) da provjeri da ne postoji neki veći problem.

Foto: Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Prestani vjerovati u mitove - dokaz da su cure napaljenije od frajera

Trajao je samo minutu ili si ga imala s curom – je li to svejedno seks? Odgovaramo na vaša 'škakljiva' pitanja

Fujkave stvari koje se mogu dogoditi tijekom seksa – ne brini, sve je normalno!

bol seks

Još vijesti