Slika nije pronađena

2017. je bila godina groznih trendova i njihovih spooky naziva – predstavili smo vam benching, ghosting, breadcrumbing, zombiranje i haunting. Svima je zajedničko nekoliko stvari – to su procesi u kojima nekoga izbacujemo iz našeg života ili minoriziramo ulogu te osobe i nastali su s pojavom modernog društva i društvenih mreža.

Nekad je dejtanje izgledalo potpuno drukčije – no, jedna stvar je ostala ista: mikro-varanje je uvijek postojalo. Pa što je to mikro-varanje?

Mikro-varanje predstavlja sve one male stvari po kojima je vidljivo da naš partner pridaje pozornost nekome drugome i koje, u većoj količini, pokazuju da je izgubio interes za nas. Neki od primjera mikro-varanja su:

1. konstantno proučavanje nečijeg tuđeg profila na društvenim mrežama,

2. flertanje s nekim drugim u kafiću, u školi, u kvartu...,

3. tajno dopisivanje s nekim,

4. laganje u vezi (primjerice, spremanje osoba u telefonski imenik pod lažnim imenom).


Dakle, ovo je oblik varanja u kojem nema fizičkog kontakta kojeg bismo mogli smatrati 'pravim varanjem', ali dok mikro-varamo svjesni smo da naš dečko/cura ne bi bio/bila sretan/sretna da zna što mu/joj radimo iza leđa.

Ako ne možete procijeniti je li vaše ponašanje mikro-varanje, zapitajte se imate li nešto za sakriti i zašto skrivate neke informacije od svojeg dečka/cure, ali i što vam nedostaje u vezi.

Psihologinja i stručnjakinja za veze, Melanie Schilling, dala je savjet svima onima koji sumnjaju da ih netko mikro-vara: 'Prvo što morate uspostaviti je namjera iza takvog ponašanja. Ako je to nesvjesna navika koju je vaš partner razvio tijekom vremena, jer su mu prošli partneri to dopuštali, vi imate priliku 'lupiti šakom u stol' i postaviti nova pravila. No ako je to nešto što vaš partner aktivno bira, i ne želi to promijeniti kad ga zamolite, možda je vrijeme pitati se je li takva veza dobra za vas', piše Daily Mail.

via GIPHY


Zato pripazi što radiš vani ili u školi – tvoja sklonost flertanju i mikro-varanju mogla bi te koštati veze.

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Najčešće greške koje cure rade tijekom dejtanja – iz perspektive dečkiju

Flert, dejtanje i dopkanje - grozne stvari koje sve češće rade i cure i dečki

Nekadašnja pravila dejtanja iznenadila mlade – trebaju li se vratiti u modu?

ljubav mikro-varanje trend Prekid nevjera dejtanje savjeti