Slika nije pronađena

Ti voliš čokoladu, on voli vaniliju. Ti voliš matematiku, on uživa na biologiji. Ti voliš otići u kino, njemu je najdraže kad se vozite biciklima. Ljudi su različiti, a te različitosti vide se i kad je u pitanju ljubav i veze.

Što je zapravo jezik ljubavi? To je način na koji primate i izražavate osjećaje. Ti na jedan način doživljavaš ljubav i misliš da tvoja simpa/dečko razmišlja na isti način. Moguće je da si totalno u krivu.

Ako se često svađate, ne razumijete ili često imate neke glupe prepirke moguće je da govorite različitim jezicima ljubavi i da tu nastaje problem. Kako kaže Gary Champan, bračni savjetnik i autor 'Pet jezika ljubavi' postoji pet načina na koje osobe percipiraju ljubav.Pročitaj koji sve jezici postoje, probaj skužiti kojim jezikom govori tvoja simpa/dečko (ili ga pitaj) i probajte se uskladiti – sigurni smo da će vam veza postati bolja ili ćeš na lakši način osvojiti dečka koji ti se sviđa.


1. jezik pohvala

– ovo je osoba kojoj trebaju pohvale. To znači da osoba koja govori ovim jezikom treba stalno pohvale za ono što radi. Primjer: 'Super si napravio onaj referat iz hrvatskog', 'Mrak igraš nogomet', 'Hvala ti što si to napravio za mene, najbolji si'.

2. Jezik poklona – od malih darova kao što je čokoladica ili cvijet, do knjige ili novog mobitela. Osoba koja govori ovim jezikom osjećat će se voljeno kad joj se poklanjaju različite vrste materijalnih stvari. Dakle, mali znakovi pažnje put su do srca osobe koja govori ovim jezikom.

3. Jezik zajedništva – ova osoba cijeni vrijeme koje provedete zajedno. Bilo da se radi o pet minuta prije nastave ili cijelom vikendu – ovoj osobi je jako važno zajedništvo. Razgovor ili zajedničke aktivnosti su stvari koje definitivno pale.

4. Jezik dodira – poljubac, zagrljaj, maženje ili seks je sve što želi osoba koja govori ovim jezikom. Njoj nisu bitni pokloni ili pohvale već samo želi biti što bliže osobi koja joj se sviđa.

5. Jezik djela – osoba kojoj je ovo vrsta ljubavne komunikacije zna da su važnija dijela, a ne riječi. Pomoć oko zadaće, prijevoz do škole, pomoć kod pospremanja – to su stvari koje cijene ovakvi ljudi.


Sad kad sve znaš – kojim jezikom govoriš ti, a kojim tvoja simpa?

Foto: Unsplash

I.I.

Pročitajte još:

Otkrivamo: misli koje dečkima prolaze kroz glavu kada saznaju da si djevica

Najčešće greške koje cure rade tijekom dejtanja – iz perspektive dečkiju

Riječi koje pale: ovako zahuktaj atmosferu tijekom dopkanja

ljubav jezik ljubavi Jezik

Još vijesti