Slika nije pronađena

Jedan od najvećih ljudskih strahova jest sramoćenje samog sebe u javnosti. Puno cura strahuje da se ne osramoti pred simpatijom, ali nažalost to se zna dogoditi.

Pred simpatijom uvijek pokušavaš izgledati lijepo, pričati o zanimljivim stvarima, pokazati da si pametna, ali nekada susreti sa simpatijom pođu po zlu. Ako ti se dogodilo da si se javno osramotila pred simpatijom tako što si se zabila u vrata koja nisi vidjela jer si pogledavala prema njemu ili si se spotaknula i pala- nema brige. Takve anegdote se događaju.

Život ide dalje i nema razloga da se skrivaš od simpe do kraja života samo zato što si se osramotila pred njim. Evo nekoliko savjeta kako ići dalje nakon blamaže pred simpatijom:

Nemoj se ponašati kao da se ništa nije dogodilo

To što si se osramotila pred simpatijom ne znači da je svijet stao. Osjećaj posramljenosti javit će ti se onda kada to najmanje očekuješ- pred odlazak na spavanje ćeš stalno o tome razmišljati ili kada pomisliš da je danas tvoj dan taj osjećaj će se pojaviti. Nije niti malo ugodan osjećaj, ali je prolazan. Spomeni pred simpatijom taj nemili događaj i pokušajte mu se oboje slatko nasmijati, a osobito ti jer tu blamažu proživljavaš stalno u svojoj glavi.Humor je lijek

Kao što smo već rekli- nasmijte se oboje tvojoj blamaži. Pokaži da si jaka osoba i jednostavno nasmij se na svoj račun. On će zamijetiti kako si opuštena u vezi cijelog događa i sigurno će zaključiti da si cool cura s kojom se vrijedi družiti. Isto tako smijeh će ti pomoći da razmišljaš pozitivnije. Kada se nasmiješ sama sebi shvatit ćeš da situacija zapravo nije toliko ozbiljna koliko ti se prvotno činila.Uči iz vlastitih grešaka

Razmisli zašto je došlo to neugodne situacije. Je li za to kriva tvoja nervoza? Ili si možda samo malo smotana? Čim prije shvatiš što se događa tim bolje za tebe. Ako je razlog nervoza- i to je normalno, ali možeš raditi i na tome da budeš opuštenija i skroz svoja.


Zapamti da se slične situacije događaju svima

Premda se nakon blamaže pitaš `Bože, zašto baš ja?` i slične stvari, vjeruj nam- slične stvari se događaju svima. Svi se redovito sramote pred svojim simpatijama. Prisjeti se da se i celebovi javno osramote, samo što njihovo sramoćenje kruži cijelim internetom.


Možda ćeš se osjećati malo depresivno nakon što se osramotiš pred simpatijom, ali kao što smo već rekli- nema veze. Život ide dalje, a tvoja blamaža se tvojoj simpatiji može učiniti simpatičnom što vam može dati dodatne teme za razgovor i smijeh.

I.P.


Pročitajte još:

Od nervoze do euforije: što sve osjećaš dok se dopisuješ sa simpom

Učenje sa simpom: uspjeh ili propast?

Slatke muke: 8 stvari koje se uvijek dogode kada se dopisuješ sa simpatijom

simpatija osramotiti se blamaža sramoćenje Sramota

Još vijesti