Slika nije pronađena
Na početku veze uvijek je sve savršeno, ali ta faza traje samo nekoliko mjeseci. Leptirići u trbuhu, ona luda zaljubljenost, ali i nesigurnost polako blijede.

Neke stvari se mijenjaju s vremenom i to nabolje, a neke na gore... Ovih šest promjena su sasvim normalne i očekivane, rekli bismo i 'dozvoljene'...

1. Ne bojiš se da će vidjeti tvoje mane

Ti nisi savršen/a, nitko nije i to je sasvim okej. Mnogi od nas su na početku veze pomalo oprezni i nesigurni, ne osjećamo se ugodno pokazati drugoj osobi BAŠ SVE. Dobra je stvar ta što to nakon nekoliko mjeseci nestaje – nije nam više problem da osoba s kojom smo u vezi vidi kako nemamo uvijek savršeni outfit, da ispod pudera skrivamo par prištića ili da se ujutro budimo jako loše volje (a i frizure!).

via GIPHY


2. Razmišljaš o tome da mu/joj kažeš 'volim te'

Ako nisi od onih koji već nakon dva tjedna veze govore te dvije čarobne riječi, onda je nekoliko mejseci veze vrijeme kad polako počinješ razmišljati o tome. Jedina stvar koji bismo ti mi preporučili ako se spremaš na to – nemoj govoriti 'volim te' ako nisi totalno siguran/na da to osjećaš.


3. Počeli ste razgovarati o budućnosti

Ako ste već nekoliko mjeseci u vezi, najvjerojatnije ste počeli (ili ćete uskoro početi) razgovarati o budućnosti vaše veze. To u ranijoj fazi mogu biti neke sitnice kao što su zajedničko putovanje, upoznavanje staraca i slično.

4. Bolje ćeš se osjećati s njegovim ili njezinim prijateljima

Nije dovoljno samo svidjeti se osobi s kojom si u vezi, isto tako moraš pridobiti njegovo/njezino društvo. Ti ćeš s tom istom ekipom također provoditi vrijeme pa bi bilo bolje da se dobro slažete, a ne da budete u 'klimavim' odnosima.

via GIPHY


5. Češće se svađate
Na samom početku veze ima jako malo svađa, i to su uglavnom glupe, sitne svađice koje brzo dođu, ali se jednako tako brzo i zaborave. Nakon nekoliko mjeseci veze, vaše svađe mogu postati malo glasnije, malo veće i malo ozbiljnije, i to je okej (jedino ako se ne događa prečesto).

6. Jedno drugome povjeravate najintimnije tajne
Na početku veze niste toliko otvoreni jedno prema drugome, što je normalno jer se slabije poznajete. S vremenom gradite svoj odnos, poboljšavate ga i sve se više zbližavate, a s tim dolaze i tajne koje si međusobno povjeravate. Vi ionako niste samo cura i dečko, vi ste i prijatelji.

No, postoje i stvari koje se nikad ne bi smjele početi događati, neovisno o tome koliko ste u vezi... One su 'nedozvoljene':

1. Nema više romantike
Jedna od stvari koje se nikad NE smiju dogoditi, bez obzira na to koliko ste vas dvoje u vezi. Naravno da se zaljubljenost polako pretvara u ljubav i strast koja je postojala na samom početku možda nije ista, ali to ne znači da se zato morate prestati truditi jedno oko drugoga.

via GIPHY


2. Prestali ste si slati slatke poruke
Na početku veze svako malo ste jedno drugome slali slatke, romantične porukice, ali ste s vremenom prestali? Ovo je jedna od stvari koje se ne bi smjele promijeniti, eventualno je okej ako šaljete malo manje poruka nego prije. Možda nam nećeš vjerovati, ali takve romantične sitnice mnogo znače za tvoju ljubavnu vezu, čak ako ti se čini da nemaju neku posebnu važnost.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Ako na ovih sedam pitanja odgovorite sa 'da' – još uvijek niste preboljeli bivšu ljubav

HELP Samo za dečke – šest savjeta kako uspješno osvojiti njezine roditelje

Prvi znakovi upozorenja – pet signala po kojima možeš skužiti da bi vaša veza mogla postati nasilna

ljubav veza savjeti

Još vijesti