Slika nije pronađena

Htjela si ovakvu vezu, ali sada kada ju imaš, javljaju ti se neke čudne misli i ideje? Kada znaš da si s nekim za ozbiljno, to može djelovati malo strašno. Ipak si još mlada! Jesi li pogriješila i jesu li ozbiljne su veze za starije? Ovo su stvari koje su normalne u takvim vezama, iako ti se mogu činiti zabrinjavajuće.

Ne možemo kontrolirati svoje misli. Koliko god to htjeli, ako te nešto zabrinjava, pojavljivat će ti se u glavi i mučiti te dok se s tim ne obračunaš. Duga i ozbiljna veza ti se čini kao oblik veze koji želiš i koji je za tebe, ali onda kada se nađeš u njoj i prođe neko vrijeme, u glavi ti postane kaos jer ti se počnu pojavljivati neke misli i osjećaji koji ne bi trebali. Ovako nešto nije neobično, pogotovo u mladosti. Sve su ove stvari normalne i vjerojatno ćeš ih u nekom trenu i ti iskusiti, ali mogu se činiti zabrinjavajuće jer te nitko ne upozori da se to pod normalno događa u ozbiljnim vezama.

1.Nekada veza postane dosadna

Počeci veza su uvijek zabavni i uzbudljivi. Učiš svaki dan nešto novo o osobi s kojom si u vezi, iznenađujete jedno drugo na razne načine, sve je lijepo i pozitivno. Ali onda, što si dulje s nekime, može ti se početi činiti kao da to sve blijedi. Odjednom se čini kao da ste upali u rutinu i da više nikada nećete ništa novo iskusiti zajedno – i da vam je veza postala dosadna. U usporedbi s ludim početkom, može se činiti da vam je veza dosadna, ali hoćete li se potruditi za tu vezu ili odustati, ovisi samo o vama. Razdoblja kada se čini da ste ipak pogriješili jer vam je dosadno se svima događaju, nekada nam se to samo čini zato što je početak bio toliko uzbudljiv.

2.Vrti ti se pitanje je li to stvarno osoba za tebe
Ne postoji magična formula koja te može 100% uvjeriti da je to osoba za tebe.
U svakoj vezi će se kad tad netko početi pitati je li to baš stvarno bio pravi odabir. Postoje različiti razlozi zašto ti se takva pitanja mogu početi vrtjeti po glavi, ali to je skroz normalno jer malo je strašno povjerovati da je to možda posljednja osoba s kojom si imala prvi poljubac ili posljednja osoba s kojom si išla na spojeve.

3.Nećeš se uvijek osjećati sretno

Osjećati se loše i tužno je sastavni dio života. Nemoguće je imati sve dobre dane i svaki se dan buditi s osmjehom i puna pozitive. Ima dana kada se osjećaš tužno i nezadovoljno sa svime, pa tako i sa svojom vezom. Najčešće su to samo faze. Uvijek će biti dana kada će te dečko naživcirati i dignuti ti tlak. Kada si u dugoj vezi ovako će se nešto sasvim sigurno događati ponekad, a na tebi je da odlučiš kako ćeš se nositi s njima, jer to će utjecati i na tvoju budućnost.

4.Stvari koje su ti se na početku sviđale na toj osobi, sada su ti se prestale sviđati

Što si duže s nekime ne znači da ćeš se više zaljubiti u tu osobu. Na početku se neka osobina koju ima može činiti baš super i zanimljivom, ali kada prođe primjerice godina dana, ta će ti osobina početi ići na živce. Ništa čudno niti nešto što se drugima ne događa. S vremenom rastemo i mijenjamo se, kako ti, tako i osoba s kojom si u vezi. Samo zato što ti se sada više ne čine toliko kul osobine i vrline koje su se činile prije, sigurno si kroz vrijeme provedeno u toj vezi pronašla neke nove stvari koje voliš na toj osobi.

5.Iako si u ozbiljnoj vezi, pomalo ti se sviđa netko drugi

Imati simpatije, čak i kada si u vezi, nije ništa strašno, sve dok su to samo simpatije. U vrijeme kada preko društvenih mrežama imamo kontakte s različitim ljudima s kojima inače vjerojatno ne bismo imali, to ne mora biti zabrinjavajuće. Može ti se svidjeti onaj slatki lik iz drugog grada koji ti se povremeno javi ili ti lajka fotke, ali to ne znači da trebaš ostaviti dečka. Samo zato što si u ozbiljnoj vezi, nećeš odjednom prestati primjećivati ljude oko sebe, pogotovo ako imaš u životu i neke ljude iz prošlosti koji se odjednom opet pojave. Ako je to samo bezopasno sviđanje, sve je dobro, no ako počne prerastati u nešto više, onda nastaje problem.

Pogledajte još:

Jeste li ti i tvoja ljubav jedan od onih parova koji idu na živce svima oko sebe? Ako radite ovih 8 stvari...

Znakovi koji pokazuju da si u vezi iz totalno pogrešnih razloga - onih sebičnih i ružnih

Ljubavne greške koje svi radimo u mladosti – ovih ćeš 10 sigurno požaliti! I nikada ponoviti!

veza kako izgleda ozbiljna veza ljubav loše strane veze duge veze