Slika nije pronađena

Prvi dejt ćemo vjerojatno svi pamtiti – neki po lošem, a neki po dobrom. Kako bi prvi spoj prošao u najboljem redu postoji nekoliko pravila kojih se dobro držati.

Znojni dlanovi, nervoza, leptirići u trbuhu, rumenilo na obrazima, misli poput: imam li nešto među zubima?- samo su neki od pojava prije prvog spoja.

Konačno te slatki dečko, koji ti se sviđa duže vrijeme, pozvao na dejt. Sretna si do neba i odmah smišljaš što ćeš obući  te kakvu ćeš frizuru napraviti. Misliš o tome kako sve mora biti savršeno i da bi bio pravi bed ako nešto krene po zlu.

Oni koji previše razmišljaju o prvom dejtu vjerojatno nešto zeznu – no ipak se ne bismo trebali previše opterećicati.

Evo nekoliko savjeta za idealan dejt:


#Neka dejt bude povezan s nekom aktivnošću koju voliš

Ako ćete imati dejt koji neće biti samo sjedenje u kinu ili sjedenje u kafiću, bilo bi dobro da predložiš nešto što voliš raditi. To će osigurati da se barem jedna osoba na spoju dobro zabavila. Osim toga, ta aktivnost će otkriti dečku kakva ti jesi kao osoba. Postoji pregršt aktivnosti za spoj: kuglanje, vožnja biciklom, jahanje, rolanje, odlazak na fora izložbu...#Dejt na kojem nećeš nositi novu odjeću nije loša ideja


Mi ljudi imamo nesreću da u većini slučajeva slučajno uprljamo novu odjeću...gotovo odmah nakon što je obučemo. Bilo bi dobro da dejt ne zahtjeva neki dress-code ili novu odjeću jer ćeš zaboraviti se zabavljati, samo ćeš stalno paziti da ne uprljaš nove bijele hlače.#Na prvom dejtu je dobro razgovarati, zbog toga se ne preporučaju mjesta na kojima se to ne smije

U knjižnicu ili u čitaonicu sigurno nećete otići na dejt, ali...postoje mjesta na kojima nije preporučljivo pričati. Ako ti se netko zbilja sviđa, htjet ćeš ga bolje upoznati, a prvi dejt je prva stepenica prema tome. Kroz razgovor upoznajemo ljude. Ako vam je do priče sigurno nećete otići u kino, kazalište ili slično mjesto.


#Dejt je za upoznavanje

Nije preporučljivo ni da spoj bude stalno ispunjen nekom aktivnošću. Od svih aktivnosti i pokreta nećete se moći malo bolje upoznati. Preporučuje se neko tiho mjesto bez previše ljudi.


#Pričaj mu o sebi, ali i slušaj što ti on govori

Nemoj ga stalno nešto ispitivati, pokušaj otkriti nešto više o sebi. To možeš učiniti i kroz neku smiješnu priču koja ti se dogodila. Budi otvorena, prirodna i zezaj se. Dečki vole zabavne cure, ali i slušaj što ti govori. Ne upadaj usred rečenice i dopusti mu da dovrši.


#Dejt ne bi trebao trajati vječno

Premda vam je možda divno na dejtu i zabavno, treba i tome doći kraj. Nije dobro ostaviti dojam da imaš cijelo vrijeme ovog svijeta na raspolaganju samo za taj dejt. Uvijek treba imati stretegiju `izlaska s dejta`. Možeš reći da kasnije imaš dogovor s prijateljicom ili da nešto moraš obaviti. Pozvat će te na drugi dejt, vjeruj nam!


I.P.

Pročitajte još:

Nevolje ljetnih spojeva: zašto dejtanje ljeti nije skroz fora

Kakav crnjak: najgore stvari koje se mogu dogoditi na prvom spoju

Laži o ljubavi i `dejtanju` u koje nas uvjeravaju romantične komedije

dejt savjeti za prvi idealan dejt

Još vijesti