Slika nije pronađena

Znamo, zvuči užasno samo na pomisao kada želite prestati misliti na nekoga tko vam jako puno znači. No, nekada je ipak najbolje kada bi prestali misliti na tu osobu jer vi ipak patite, a to znatno šteti vašem zdravlju. Još uz to niste sigurni razmišlja li i ta osoba o vama tako da se možda uzalud trudite u toj cijeloj situaciji.


Teško se je suočiti s životom kada stalno mislite o nekome tko vam puno znači. Osim što se ne možete fokusirati na neke svakodnevne aktivnosti, razbijate glavu i misli time umjesto da to vrijeme iskoristite na puno bolji način. Kako biste ostali u dobrom psihičkom stanju, nekada je potrebno ipak zaboraviti tog nekog na koga stalno mislimo i staviti sebe na prvo mjesto – jer u tom trenutku trebate biti sami sebi najbitniji, a ne nitko drugi.

1.Fokusirajte se na činjenice
Fokusiranje na činjenice može značajno doprinijeti vašim mislima – umjesto da stalno razmišljate o tome kako vam ta osoba nedostaje i što u ovom trenutku radi, razmišljajte o svim situacijama koje nisu bile najbolje kako bi misli skrenuli u drugu stranu. Realne činjenice vas u potpunosti mogu uvesti u realan svijet bez prevelikog razmišljanja.

2.Zapišite svoje misli
Vođenje dnevnika je tipično za tinejdžere u američkim filmovima, no dokazano je da oni pomažu u borbi s vlastitim mislima. Pisanje vaših dobrih, loših trenutaka u dnevnik vam može pomoći da na taj način izbacite neke svoje frustracije pa tako možete i zapisati kako neprestano razmišljate o nekome – možda će vam baš biti lakše!3.Fokusirajte se na druge pozitivne stvari

U životu se je uvijek najlakše riješiti problema tako da se fokusiramo na neke druge pozitivne stvari poput novih hobija, novih prijateljstava, druženja, u principu bilo čega što može odvući naše misli od te osobe. Te druge pozitivne stvari na koje se možete fokusirati vam mogu popuniti cijeli dan tako da nećete ni imati vremena razmišljati o toj osobi.

4.Stavite sebe na prvo mjesto
Ovo je bitna stavka ne samo u ovoj situaciji kada želite prestati misliti na nekoga, nego i u svim mogućim drugim situacijama! Ako vi sami sebi niste prioritet te se ne stavljate na prvo mjesto, vrlo vjerojatno nećete onda ni nikome drugome biti na prvom mjestu jer će ta osoba vidjeti da ne cijenite niti sebe. Tako da u ovom slučaju, budite sam svoj prioritet i odmah ćete manje razmišljati o toj osobi jer ćete se fokusirati na sebe.5.Držite distancu
Kako bi zaboravili na nekog, potrebno je maknuti se od te osobe i na taj način ćete manje misliti o njoj. Držanje distance od nekog u početku može biti poprilično teško, ali je definitivno jedan od najboljih rješenja ovog problema – to ne znači samo da se fizički udaljite od njih nego da se i udaljite njih na društvenim mrežama.

6.Dajte vremena nastaloj situaciji
Možda mislite kako možete prestati misliti na neku osobu u kratkom vremenskom periodu, no, to nije moguće. Zato postoji poznata uzrečica 'vrijeme liječi sve rane' koja je u potpunosti istinita! Potrebno je određeno vrijeme kako biste u potpunosti prestali misliti na tu osobu jer to nije tako jednostavno kao što izgleda.7.Pokušajte zaboraviti

Možda nije najbolje rješenje, ali pokušajte zaboraviti tu osobu. To ćete postići ako pratite neke od već navedenih koraka, kao što je fokusiranje na pozitivne stvari, fizičko distanciranje, ali i distanciranje na društvenim mrežama. Na taj način ćete si definitivno olakšati i manje ćete misliti na nekoga, tako da probajte zaboraviti.

Pogledajte još:

[HOROSKOP] Njima nikako ne ide u ljubavi: 5 znakova koji se uvijek zaljube u pogrešnu osobu

[HOROSKOP] Što čeka svakog od znakova zodijaka na ljubavnom planu ovog ljeta

Je li on ljubav tvog života? 6 znakova da si upoznala onu pravu osobu, ali u pogrešno vrijeme

ljubav Prekid misli

Još vijesti