Slika nije pronađena

Zamislite ovu situaciju: dogovorite spoj s osobom kojoj želite dati šansu, sredite se, nađete se…i tada sve pođe po zlu. Prvi instinkt vam je da bježite, ali ne želite ispasti nepristojni, pa ostanete. No, zapravo i ne morate ostati.

Vjerujemo kako ste barem jednom iskusili ovakav scenarij. Pristali ste otići na spoj s nekim, no tijekom dejta ste shvatili kako želite pobjeći glavom bez obzira. U nastavku dajemo savjete što učiniti kada se nađete na dejtu iz noćne more.

Svaki je prvi spoj pomalo neugodan, ali postoje spojevi koji prelaze granice neugode. Možda tijekom večeri shvatite da je dečko užasna osoba, možda je nasrtljiv i naporan, možda ne izgleda kao na slikama s Instagrama, a možda  jednostavno nemate o čemu pričati i sjedite u neugodnoj tišini. Postoji milijun načina kako dejt može poći po zlu. Jedina opcija koja vam preostaje je da što prije završite tu katastrofu. No, završiti spoj je samo po sebi stresno, jer ne znamo što se očekuje i kako će druga osoba reagirati. U nastavku pročitajte kako uspješno završiti katastrofalan spoj.

1.Dogovorite kraj spoja prije samog sastanka
Najbolji način da pristojno završite spoj jest da imate dogovoreno vrijeme kada spoj mora biti gotov. Recite kako imate dogovor s prijateljima nakon spoja ili da imate neodgodivi sastanak koji se mora održati u točno određeno vrijeme, primjerice, kod zubara. Na taj način ćete imati spremnu izliku, pa će i pritisak da ostanete na spoju biti manji. Ako dejt pak prođe odlično i želite ostati, uvijek možete dogovoriti još jedan spoj.

2.Ako osoba ne izgleda kao fotografijama, nemojte uopće ostati
Dejtanje u vrijeme društvenih mreža donosi specifične probleme koji prije nisu postojali, primjerice catfishing. Ako vam se desi da dogovorite spoj s osobom koju ste upoznali na internetu, a ta osoba uživo ne izgleda kao na fotografijama, nemojte osjećati obavezu da morate ostati. Jednostavno recite kako ga niste prepoznali jer zaista ne sliči fotografijama s interneta. Dodajte i kako tražite otvorenu i iskrenu osobu i da bi bilo najbolje da se spoj otkaže. U svakom slučaju, nalaženje s osobom koju ne znate može biti potencijalno opasno, stoga javite prijateljici točno gdje se nalazite i kada. Neka ona bude u blizini ako išta pođe po zlu.

3.Budite brutalno iskreni
Može se desiti da shvatite kako je osoba s kojom ste na dejtu jednostavno užasna. Možda je rasist, šovinist, bezobrazan prema konobarima ili je nasrtljiv i želi samo seks. U svakom slučaju, ako ste dovoljno hrabri, recite osoblju u kafiću ili restoranu u kojem se nalazite kako se ne osjećate ugodno u društvu te osobe, odite na zahod i nazovite taksi. Zatim recite osobi s kojom ste na spoju kako mislite da je bezobrazan i kako želite otići. Odmah pri ulasku u taksi blokirajte njegov broj kako biste izbjegli poruke koje bi mogle doći.

4.Kada fali 'ono nešto'
Postoji mogućnost da ćete se naći na na spoju koji uopće nije katastrofalan, ali jednostavno osjećate da to nije to. Možda je osoba super, ali vam se životni ciljevi i stavovi ne podudaraju ili se jednostavno ne možete zamisliti kako se ljubite s tom osobom. Što god bilo, iskrenost je opet najbolja opcija. Recite mu kako mislite da se čini kao odlična osoba, ali da jednostavno ne osjećate povezanost. Probajte ga spojiti s nekom prijateljicom koja bi bila idealna za njega.

5.Provjerena formula za bijeg
Ova posljednji savjet je klasična taktika za bijeg koja uvijek pali. Pošaljite najboljoj prijateljici S.O.S. poruku. Neka vas ta prijateljica nazove i izmisli hitnu situaciju zbog koje odmah morate otići. Ispričajte se osobi s kojom ste na spoju i recite kako niste očekivali da će se spoj tako rano završiti, ali da zaista morate ići.


S kakvim se god scenarijem susretnete, neka vam vlastita sigurnost i mir uvijek budu na prvom mjestu. Važno je da u svakom trenutku budete svjesni kako ne morate ostati na neugodnom dejtu dulje samo zato što mislite da je to pristojno.

Foto: Shutterstock - Prostock-studio/ Giphy

M.B.
 
Pogledajte još:

Voliš ga, ali zbog drugih razloga više ne ide? Evo kako prekinuti s osobom koju i dalje voliš

Nemoj da te zavara slatkim riječima: 10 znakova koji će ti reći je li dečko kojeg si tek upoznala dobrica – ili se samo pravi

Izbaci iz glave nesuđenu ljubav: Kako preboljeti simpatiju koja nikad nije postala ništa više ni ozbiljnije?

ljubav katastrofa spoj spoj bježanje sa spoja