Slika nije pronađena

Oboje idete u srednju školu i to je razlika od samo dvije - tri godine ili je on pak na faksu, dok si to još srednjoškolka, i to je razlika od pet i više godina? Nije strašno, ali ta razlika može zvučati loše tvojim roditeljima.

Otkriti roditeljima informaciji kako si započela veza sa starijim dečkom može biti prava avantura za koju se trebaš i sama pripremiti.

Prije nego nešto kažeš svojim roditeljima, pozovi ga da dođe kod tebe zbog instrukcija, a onda neka spontano ostane i na večeri. Neka se ponaša najbolje što može, jer to je upravo situacija da se svidi tvojim roditeljima i dobije 'zeleno svjetlo'.

Kada oni uspostave komunikaciju s njim, bit će ti mnogo lakše predstaviti ga kao dečka. Iskreno razgovaraj s roditeljima jer i oni su nekada bili mladi, zaljubljeni i u srednjoj školi. A nakon što su ga upoznali, možeš im reći za njega i kako zaista stoje stvari. Istakni im zašto ti se sviđa - zajednički interesi, način na koji se odnosi prema tebi...


Neka razgovor bude otvoren, a ti budi smirena i poslušaj što ti imaju za reći. Više će ti vjerovati oko veze s njim ako vide kako ih pažljivo slušaš dok ti iznose svoje zabrinutosti.

Ako se osjećaš dovoljno zrela za vezu sa starijim dečkom, to moraju znati i tvoji roditelji. Pokaži im svoju zrelost (kroz školske i kućanske obveze...).

Budi spremna na kompromis s roditeljima

Budi spremna i na kompromis s roditeljima. Ako prihvate tvoju vezu sa starijim dečkom, možeš očekivati da će ispitivati svoje povjerenje u tebe.

Moraš biti spremna pokazati im kako će škola ili izvanškolska aktivnost koju imaš uvijek biti na provom mjestu. Iskaži se dobrim ocjenama i postignućima.

I na kraju, ako roditelji budu protiv - nemoj plakati i moliti! Možda su samo šokirani s informacijom koju su primili. Daj im malo vremena da obrade novosti. Pokaži im kako ih razumiješ i očekuj novi razgovor. Ako ti budeš mirna, veća je vjerojatnost da oni to prihvate.

A.Đ.
Foto: Shutterstock

Provjeri još...

Zlatna pravila koja ne smiješ prekršiti ako te odbije dečko koji ti se sviđa

Dečki u vezama – činjenice za koje do sada vjerojatno niste znale

HELP Što učiniti kad tvoj dečko flerta s curom iz razreda ili škole?

veza dečko roditelji stariji dečko