Slika nije pronađena

Nijedan prekid veze nije lako preboljeti, pogotovo ako si ti ta koja je bila nogirana. Ipak, postoje stvari koje nikad ne smiješ zaboraviti ako se nađeš usred prekida.


1. I to će proći
Znamo da te ovo možda neće utješiti, ali tvoja tuga i razočarenje će proći. Nakon nekog vremena zabravit ćeš na bivšeg dečka i lijepe dane koje ste proveli zajedno, a srce te više neće boljeti. Vjeruj nam.

2. Nikad nemoj posumnjati u sebe

Skoro svi koji prolaze kroz grozan prekid često sebe okrivljuju za situaciju u kojoj su se našli. To nije dobro i moraš znati da ti sigurno nisi kriva za prekid koji ti se dogodio. Nemoj misliti da zato s tobom nešto ne valja ili je problem u tebi, veze postoje da se prekidaju i to je normalna stvar.
3. Usredotoči se na svoje ciljeve
Umjesto da gubiš vrijeme razmišljajući o prekidu koji ionako nisi mogla spriječiti, posveti se svojim planovima i ciljevima za dalje. Posveti se nekim drugim stvarima - školi, hobiju, frendovima ili obitelji. Važno je da shvatiš da tvoj život ide dalje, samo si sad solo.

4. Doći će drugi dečki

 7. Nek ti ovo bude škola za dalje

Možda ti sad ne pada na pamet ulaziti u novu vezu i tražiti dečka, ali vjeruj nam - uskoro će doći netko tko će te ponovno osvojiti. Možda ti ovo zvuči kao klišej, ali ljubav stvarno dolazi 'kad joj se najmanje nadamo.'
5. Nisi jedina koju je dečko nogirao
Možda tvoju frendicu nikad nije napucao dečko, ali to ne znači da si jedina cura na svijetu kojoj se to dogodilo - jer nisi sigurno. Znaj da se to dogodilo svima nama barem jednom, pogotovo u teen danima kad su veze još uvijek dosta nesigurne i kratko traju.
6. Kreni dalje
Nemoj živjeti u prošlosti jer ti to neće donijeti ništa dobroga. Umjesto toga, kreni dalje, bavi se stvarima koje te zanimaju, pronađi neku novu zanimaciju i nemoj se zamarati s glupostima.

'Ovo mi je škola i drugi puta ću pametnije' - ovo je ttly istina, pogotovo kad se radi o ljubavnim brodolomima. Razmisli malo o tome kakva je bila vaša veza, možda postoje neke stvari koje bi sad promijenila i to je super. Znači da si iz ovog prekida nešto naučila, a to će ti u budućim vezama jako dobro doći.
8. Nemoj se bojati biti sama
Biti single nije nimalo loše, pogotovo u tvojim godinama. Sad imaš priliku za sebe i svoje frendice, izađi s njima, posveti se ljudima za koje prije nisi imala dovoljno vremena ili počni s upoznavanjem novih ljudi. Iskoristi svoju slobodu jer će ti jednog dana nedostajati. ;)

via GIPHY


9. Nemoj mu slati poruke i zivkati ga
Ako te dečko ostavio, očito ne želi imati više ništa s tobom. Prihvati to i nemoj mu slati poruke ili ga zvati na mobitel nakon prekida. Time najvjerojatnije nećeš ništa postići, ali bi se mogla itekako osramotiti.

10. Sve se događa s razlogom
Iako sad možda ne misliš tako, vjeruj nam da se sve (pa tako i tvoj prekid) događa s razlogom. To što zasad još uvijek ne znaš koji je to razlog, ne znači da ne postoji.

11. Nemoj ga stalkati na društvenim mrežama
Sigurno ti je nakon prekida došlo da ga stalkaš na društvenim mrežama i njuškaš je li već našao novu curu. Nemoj to raditi jer bi samo mogla biti dodatno povrijeđena. Budi svjesna da je tvoj bivši sad slobodan dečko i smije raditi što god želi (i s kim želi).

via GIPHY


12. Plači koliko god želiš
Ako ti je do plakanja, plači. Ako si ljuta, viči. Nemoj se suzdržavati od svojih osjećaja, svaka cura na prekid reagira drugačije. Daj si vremena za tugovanje, ali onda kreni dalje. Jednom kad prestaneš plakati zbog bivšeg dečka, nemoj se vraćati. Najgore je prošlo, sad ti slijede bolji dani.

Foto: Unsplash/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

OMG Osam čudnih stvari koje dečki rade prije dejta, ali ne žele priznati

WOW Osam najčudnijih činjenica o ljubljenju koje sigurno niste znali

Otkrivamo muški mozak – evo što dečki stvarno misle kad se cura rasplače pred njima

savjeti ljubav Prekid

Još vijesti