Slika nije pronađena

Nekima je teško prekinuti vezu iako nisu sretni u njoj ili ih je osoba s kojom su u vezi prestala privlačiti. Nije lako kada znaš da ćeš nekome slomiti srce ili ga učiniti tužnim, ipak ti je stalo do te osobe. Zato se prije prekida ljudi znaju početi ponašati čudnije nego inače. Ovo su neka od tih ponašanja.

Znakovi upozorenja da se nešto sprema su uvijek tu, pitanje je samo hoćeš li ih prepoznati. Možeš biti toliko u oblacima da ni ne primijetiš da ti se veza promijenila i da više dečko/cura nije kao prije. Kada dođe do prekida, činit će ti se kao da je došlo iznenada i odjednom, ali najčešće će ipak biti tu i ovi znakovi upozorenja. Postoji 5 najčešćih znakova koji pokazuju da ti s vezom nešto ne valja i da se bliži kraj.

1.Često prekidate i ponovno se mirite
Jedan od najuočljivijih znakova da se nešto sprema i da osoba s kojom si u vezi nije sretna ili zadovoljna je ako se često svađate. Tu se ne misli na male, nebitne, svađice, već one ozbiljne, koje ne završe za par dana i koje nekada rezultiraju i prekidom. Kada se nakon nekog vremena pomirite i misliš da je sve okej, taman se počne stvarati novi problem i nova svađa. To može značiti da osoba želi prekinuti, ali nije još spremna biti sama i radije će prihvatiti i tu vezu koju ne želi nego biti solo. Pa ipak, prekid će doći kad tad, vjerojatnije puno prije nego što misliš.

2.Veza vam je stala i ne ide prema naprijed
Misliš da je već vrijeme da upoznate ekipe jedan od drugog ili da idete jedno kod drugog doma, ali to se nikako ne događa? Možda zato što osoba s kojom si u vezi nema namjeru još dugo biti u toj vezi. Kada netko želi prekinuti, a ne zna kako ili čeka pravi trenutak, najvjerojatnije će vam veza neko vrijeme stajati na mjestu i činit će se kao da ne ide u sljedeću fazu.

3.Često nemaš pojma gdje je uopće tvoj dečko/cura, s kime je ni što radi
Nije zdravo ni kada cijelo vrijeme pratiš svaki korak osobe s kojom si u vezi, ali nije ni kada sve češće pojma nemaš gdje je ni s kime. Ne mora ti se javljati svakih sat vremena što radi, ali ako postaje normalno da se po par dana gotovo uopće ne čujete ni ne vidite ili te ghosta na društvenim mrežama, postoji šansa da se sprema prekid.

4.Ne priča ti što mu/joj se događalo kroz dan
Čini se kao glupost, ali kada ti netko prestane javljati sitnice koje im se događaju kroz dan, ne shera više s tobom što se sve bitno što se događa ili kako se osjeća, to može biti znak da više ne želi biti u toj vezi. Otvorenost i komunikacija su ključni faktori za uspješnu vezu, a ako se osjećaš izostavljeno ili neupućeno u život osobe s kojom si u vezi, nešto nije u redu.

5.Kada misliš o dečku/curi, osjećaš se zabrinuto
Kada razmišljaš o osobi s kojom si u vezi trebaš se osjećati sretno, uzbuđeno, kao na oblacima, a ne zabrinuto ili naživcirano. Bili toga svjesni ili ne, primijetimo kada se nešto promijeni u vezi, ali to ne shvaćamo ili ne želimo shvatiti kao nešto na što treba obratiti pažnju. Ako se ne odjednom ne osjećaš sigurno u vezi, postoji za to razlog. Ignorirati ga nema smisla jer problemi se neće riješiti sami od sebe. Čim primijetiš da stvari više nisu kao prije, razgovaraj s curom/dečkom. I prekid je bolja opcija od loše ili jednostrane veze.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Antonio Guillem

M.T.

Pogledajte još:

Tri stvari koje će dečki ODMAH primijetiti na tebi - ovo stvara najjači dojam

Laganje u vezi je DOZVOLJENO u ovih 7 situacija – jer nekada je tako bolje za sve

Hvalite li se vezom ili ju skrivate? Saznajte što vaše objave na Instagramu govore o vašoj vezi

veza planira prekinuti Prekid znakovi upozorenja

Još vijesti