Slika nije pronađena
Često na kraju curama pripadne ta odgovornost za definiranje odnosa prije nego što bude prekasno i ne postane neugodna atmosfera prijatelja s povlasticama ili sve prebrzo postane preozbiljno.

Dakle, kako pokrenuti razgovor o statusu vaše veze? Kako pitati nekoga tko ti se sviđa, sviđaš li se i ti njemu? I kako ćete ostati tako mirne dok to radite? To je važno pitanje s mnogo mogućih odgovora - neki odgovori mogu čak biti i negativni ako je on nesiguran vezano uz cijelu situaciju. Približavanje ovoj temi razgovora zahtijeva vještinu, ravnotežu i hrabrost. Nakon što pobijedite ono unutarnje 'ja', koje se pita 'što ako me ne voli?' i 'hoću li ispasti očajna ili priljepak?', onda je vrijeme da postavite vaše pitanje.


via GIPHY


Ova 4 savjeta mogu vam pomoći da obavite ovaj ozbiljan razgovor kao profesionalac i da izbjegnete to da zvučite kao da ga molite da bude s vama u vezi.

1. Vodite računa o mjestu gdje će se odviti vaš razgovor.

Važno je u mjesto gdje ćete mu postaviti svoje pitanje. Pokušajte ga u privatnosti pitati što ste i kako on zamišlja vaš odnos u bliskoj budućnosti. To će ga ohrabriti da ozbiljno odgovori i usredotoči se na vas i ono što govorite. Neće osjećati pritisak toga da kaže 'društveno prikladnu' stvar i bit će skloniji tome da vam kaže kako se on doista osjeća i što misli o vama i vašem odnosu.


via GIPHY


2. Budite otvorene i iskrene.

Nemojte okolišati. Postoje teme koje zahtijevaju neku vrstu 'predigre' prije nego što se u nju upustite, ali ovo nije jedna od njih. Jasno mu postavite pitanje: 'Što smo mi?'. Naravno, upotrijebite vlastite riječi, ali se usredotočite na glavnu točku- hoćete li nastaviti dejtati i biti u vezi ili ne? Objasnite kako bi vi voljele definirati vaš odnos, ako to pomaže u pokretanju razgovora. Zapamtite da morate biti iskrene i otvorene kako biste spriječile sukob u budućnosti.

via GIPHY


3. Spomenite svoje osjećaje (bez previše emocija).

Iako to je rasprava o vašim međusobnim osjećajima, previše emocija tijekom razgovora nikome neće biti od koristi. Ne možete imati vrlo produktivan razgovor ako plačete, ljutite se ili ste na neki drugi način uznemireni. Zadržite ravnotežu i zaista pokušajte slušati njegovu perspektivu o vašem odnosu. Ako ostanete normalne i ne upuštate se u nepotrebne drame on će znati da ste zrele i potencijalno spremne za vezu. Osim toga, možete zadržati svoje dostojanstvo ako ne počnete puzati ili ga preklinjati da vam bude dečko. Nikad ne pribjegavajte tome jer nijedan odnos nije vrijedan toga.


via GIPHY


4. Pričekajte pravi odgovor.

Isprva bi on mogao probati izbjeći raspravu tako da vam da neki polupristojan odgovor kako bi vas privremeno zadovoljio. Međutim, vi možete nastaviti 'pritiskati' sve dok vam on ne da konkretan i zadovoljavajuć odgovor. Razumijevanje toga 'na čemu ste' je ključno za uspjeh odnosa, stoga se nemojte bojati pitati dok ne dobijete pravi odgovor. Također, djelovat ćete manje očajno ako zauzmete stav da ta veza nije vrijedna toga da budete u njoj ako ne možete niti dobiti pošten odgovor od njega.

Sretno!

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još.

Simpa je pristao na dejt, ali nikako da se taj dejt i realizira? Psiholog otkriva što ti je činiti

Ova pitanja ti garantiraju da će vaš razgovor na prvom dejtu biti idealan i zanimljiv!

Je li on tvoja srodna duša? Otkrij kako ga prepoznati, mogla bi se iznenaditi

odnos definiranje odnosa veza ljubav savjeti