Slika nije pronađena
Dejtanje bez nekih velikih obaveza zna biti jako zabavno, ali nije ništa trajno. Ali, kako onda znati kada je konačno vrijeme za ozbiljnu vezu?

Nedavno je čak provedeno i istraživanje na ovu temu, kako donosi Daily Mail. U istraživanju je sudjelovalo preko dvije tisuće ljudi, a rezultati su pokazali koji znakovi pokazuju da je par spreman za ozbiljnu vezu. Objavljivanje zajedničke fotke na društvenim mrežama, promjena statusa na onaj 'u vezi' i/ili upoznavanje s prijateljima znakovi su koji pokazuju da bi par od 'neobavezne' veze mogao krenuti u nešto ozbiljnije.

via GIPHY


Ako ni sam/a ne znaš jesi li spreman/a za 'pravu' vezu ili je bolje da zasad imaš samo prijatelje s povlasticama, ova će ti pitanja pomoći da dođeš do odgovora.

1. Jesi li spreman/a ttly se posvetiti samo jednoj osobi?

Ako je tvoj odgovor na ovo pitanje 'da', možeš započeti ozbiljnu vezu. Samo totalna posvećenost osobi s kojom se viđaš dolazi u obzir kad si u ozbiljnoj vezi. Ako duboko u sebi ipak osjećaš da još uvijek nije vrijeme za 'pravu' vezu, radije pričekaj. Osjećaj te ne bi trebao varati.

via GIPHY


2. Znaš li što točno tražiš u dečku ili curi?

Ovo je važan dio svake veze, a teško da će bilo koja tvoja veza potrajati ako ne znaš što je to što točno želiš od druge osobe s kojom dejtaš. Treba li tvoja simpa biti zgodna, imati smisla za humor, viđati se s tobom svaki dan ili odmah upoznati tvoje roditelje? Štogod od toga bilo, važno je da sa sobom (ali i s dotičnom osobom) raščistiš prije ulaska u vezu.

3. Kakva su tvoja razmišljanja o ozbiljnoj vezi?

Kad pomisliš na vezu - što ti prvo prođe kroz glavu? Je li to uzbuđenje, sreća ili možda totalni strah koji se čak pretvara i u paniku? Sama pomisao na ozbiljnu vezu može ti jasno reći je li vrijeme za nešto ozbiljnije ili je za tebe ipak bolje da ležerno dejtaš, i to bez nekih većih obaveza. Barem zasad.

via GIPHY


4. Jesi li spreman/a riskirati?
Ovo je stvarno istuina i važno je da znaš prije ulaska u vezu. Naime, svaka veza predstavlja neku vrstu rizika, nikad ne znaš kako će završiti i što se sve tijekom dejtanja može dogoditi. Najveći strah je baš mogućnost da ti slome srce, i to ni manje ni više nego osoba koju voliš. Razmišljaš li o ozbiljnoj vezi, budi svjestan/a da je to uvijek riskantno, ali se ipak itekako isplati.

Ako su tvoji odgovori na ova četiri pitanja potvrdni, onda ne postoji nijedan razlog zašto ne bi pokušao/la krenuti u nešto ozbiljnije s osobom koja ti se sviđa. Nikad ne znaš - možda stvarno ispadnete dobitna kombinacija!

Foto: Pixabay/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

PSSSST! Savjeti za cure u vezi – slučajevi u kojima je sasvim okej lagati dečku

Otkrivamo muški mozak – sedam stvari oko kojih se stresira svaki dečko u vezi i tri za koje ih 'boli briga'

Osam načina na koje se veza s vremenom mijenja – popis normalnih, ali i nepoželjnih promjena

savjeti ljubav veza

Još vijesti