Slika nije pronađena

Iako si kad je seks u pitanju možda nesigurna i najdraže ti je o tim temama porazgovarati s frendicom ili mamom, moraš biti svjesna da svaku stvar koju ti kažu uzmeš s dozom opreza. Naravno, postoje dvije krajnosti.

Ako ti netko kaže da siguran seks znači seks s kondomom – to je činjenica i to stoji. Zdravlje na prvom mjestu. Ali ako ti netko kaže da je neka poza grozna i da je nikad ne bi trebala isprobati – to je već diskutabilno. Baš kao što ti voliš crveni umak, a tvoja frendica bijeli kad su u pitanju umaci za tjestenine ista je stvar i sa seksom. Nekome nešto ne odgovara, drugome je to baš super. Zato pazi kad slušaš ili daješ savjete, možeš reći svoje mišljenje, ali probaj izbjegavati da nekoga nagovaraš ili odgovaraš od neke ideje.

Ovo su stvari koje treba izgovarati pažljivo:

'Nema šanse da će ti se svidjeti' – ovo je jedna izjava koju si sigurno čula sto puta, ali i rekla barem jednom sigurno. Možda je razlog zašto se tebi  nešto nije svidjelo bilo jer si bila umorna, krivo raspoložena ili si to radila s krivom osobom. Pazi s ovom izjavom, možda baš zezneš nekoga tko se zbog tebe nikad neće usuditi probati nešto.


'Jako će boljeti' – ovo si sigurno čula barem jednom, možda kad je prvi seks u pitanju. A isto si tako čula da ako si dovoljno opuštena da neće niti boljeti niti krvariti. Ovo je još jedna opasna izjava kad je seks u pitanju jer svi smo drugačiji i imamo drugačiji prag za bol.

'Vibratori su za očajne cure' – možda nikad nisi probala pa ti je lakše reći ovako nešto? Ili si se ful zbedirala kad je tebi netko rekao ovako nešto? Naravno da svatko ima pravo na mišljenje, pa ćemo i mi tako reći da je ovo – laž. Vibrator ili dildo je super stvar da se povežeš sama sa sobom i naučiš što ti odgovara i nema ništa loše u tome.


'Ako ne izgubiš nevinost do (neki broj) jadna si' – još jedna stvar na našoj listi za koju se zbilja nadamo da nikad nisi nekome rekla ili da tebi netko nije rekao ovako nešto. Laž broj dva. Prvi seks treba biti kad ti želiš, a ne kad neka Petra iz razreda to kaže. Isto tako, nemoj biti ta osoba zbog koje će se netko osjećati loše.

'Ovo se ne računa kao seks' – okej, kad netko kaže seks naravno da ti prvo padne na pamet 'penetracija muškog spolnog organa u ženski', no što ako neka cura odluči spavati s curom ili ako je neki dečko gay? Iako možda ne misliš ništa loše, ovom izjavom možeš povrijediti nekoga tko jednostavno nešto drugo doživljava kao seks.


'Dečki žele samo seks' – nije istina. Ponekad i cure žele samo seks hehe. Ovo si čula, rekla i pomislila milijun puta, ali nemoj više. Nije fer prema dečkima koji žele s tobom u kino, razgovarati, pojesti nešto i jednostavno biti s tobom – a takvih je mnogo.

'Ako si spavala s njim i niste u vezi, to je stvarno jadno' – nije. Jednostavno nekad tako ispadne i ne trebaš se uopće gristi zbog toga. A i ovo je stvarno rečenica koju nikad ne bi trebala nekome reći. Jednostavno ne završe svi u vezama, ne žele svi veze i nije na nama da sudimo.


'Seks za vrijeme menge je oduran' – opet, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ali zapamti samo da se netko može zbilja osjećati loše ako voli seks za vrijeme menstruacije, a ti ga totalno popljuješ. Not cool.


'Kako to misliš ne možeš svršiti za vrijeme seksa?' -
nekim parovima jednostavno treba jako dugo dok se usklade i ako si među onima koji imaju sreće da svrše od prve – blago tebi. Većini cura treba ipak malo dulje i sve one scene u filmovima gdje oboje svrše istovremeno su velika prevara. Dakle, nemoj se osjećati loše i nemoj ovo nikome govoriti.


Foto: Pixabay/Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Što ti sve prolazi glavom za vrijeme prvog seksa?

Laži o seksu u koje vjerujemo samo zbog pop kulture

Situacije u kojima se nikako ne bi trebala seksati

zabranjene rečenice ? seks

Još vijesti