Slika nije pronađena

Ponekad je zbilja teško započeti razgovor sa dečkom zbog kojeg nam se noge odsjeku ili pretvore u puding. Ipak, vremena je malo, život je kratak, zašto ne bi bio sladak? Treba pokušati jer svi znaju da se najviše pokaju zbog situacija koje propustimo…

Znamo da je teško i stresno i da je srce na izmaku snaga, koliko brzo lupa. No, prvo i osnovno pravilo glasi: opusti se! Chillax. Prvo osmisli barem jednu rečenicu i jednostavno kreni. Nije tako grozno, nakon nekog vremena skužit ćeš da je zapravo jako zabavno…


1. Neka priča o sebi

Navedi ga da priča o sebi, dečki to vole. Najbrži i najjednostavniji način da upoznaš tog dečka kojeg gledaš već neko vrijeme je da mu postaviš neko pitanje. Možeš pokušati sa “Kakav ti je bio onaj ispit iz biologije?” ili ga možeš pitati gdje je kupio tenisice koje nosi. Budi pametna! Postavi pitanje koje zahtjeva malo kompliciraniji odgovor od onog “da” ili “ne”. Mjuza, sport, tv, film, sve su to odlične teme…

2. Neka smijeh bude tvoje oružje!

Smiješak i smijeh su uvijek dobra strategija. Smijeh je zarazan, a mudri ljudi kažu da je smijeh najbolji lijek. Kad si sretna i smiješ se – nitko neće ostati ravnodušan. Neka tvoj smisao za humor zasja, a ako tu malo kaskaš – internet je prepun anegdota i viceva koji će biti još i smješniji ako ih ispričaš – loše.

3. Bez kraja i konca – nemoj brbljati!

Daj i njemu šansu da progovori. Kad smo nervozni svi počnemo brbljati. Ako melješ samo ti i ne postavljaš pitanja svom sugovorniku dečko bi mogao dobiti dojam da te on uopće ne zanima. Duboko udahni i pričekaj da i on počne sudjelovati u razgovoru.

4. Budi iskrena!

Govori istinu! Nemoj se truditi impresionirati ga, barem ne toliko jako da dođeš u napast da lažeš ili ne budeš ono što jesi. Iako svi malo preuveličavamo ili uljepšavamo istinu, najbolje je biti otvoren i iskren. Ako kažeš neku laž o sebi i stvari među vama postanu ozbiljne – vratit će se i proganjati te. Kako ćeš se onda izvući? Podijeli informacije o sebi na koje si najponosnija: pričaj o osobnim interesima, obitelji ili prijateljima. Neka te ne bude strah ni sram pričati o stvarima kojima se ponosiš i u kojima si dobra.

5. Daj mu do znanja da te zanima!

Malo flertanja uvijek je dobrodošlo! Nemoj biti napasna niti agresivna, dovoljno je samo da mu daš do znanja da si zainteresirana. Nemoj biti presuptilna jer možda neće shvatiti, ali ni preočita jer postoji rizik toga da pomisli da se zezaš. Budi samopouzdana i gledaj ga u oči, nasmiješi se i promatraj njegove reakcije. Sve to zapravo već znaš, samo se trebaš opustiti!

6. Budi hrabra i prihvati situaciju!

Skupi svaki atomčić hrabrosti i kreni u akciju. Što je najgore što se može dogoditi? Ponekad naravno ne uspije i ne klikneš s dečkom. Možda ćeš otkriti da te uopće više neće interesirati kad ga malo bolje upoznaš. Ako on ne pokaže interes, pronađi nekoga s kim ćeš kliknuti. Promatraj svako iskustvo, čak i ako završi nepovoljno, kao dio životnog iskustva i mudrosti. Isprobavaj nove stvari – to su najbolji načini da ti nikad ne ponestane zanimljivih priča za druženje s frendicama.

Samo budi sigurna da je dečko kojem prilaziš vrijedan tvoje pažnje i truda.

L.B./izvor: Alloy

foto: sxc.hu

teme za razgovor priprema

Još vijesti