Slika nije pronađena

Ponekad nam je teško uočiti sviđamo li se našem muškom prijatelju ili ne, a još k tome, ako se on nama sviđa – možemo se dovesti u neugodnu situaciju ako smo neke `znakove` protumačili krivo.

`Jesam li zabrijala ili mu se zbilja sviđam?` postavlja si pitanje tisuće djevojaka diljem svijeta koje sumnjaju da se sviđaju svom dobrom prijatelju prema kojem imaju simpatije. Često možemo pročitati da je ljubaznost i otvorenost toliko rijetka u današnje vrijeme pa ju lako zamijenimo s flertanjem.

Upravo zato smo skroz zbunjene, a još kada nam se prijatelj sviđa, pokušavamo svako ponašanje pretvoriti u `znak` da je zaljubljen i da flerta s nama. No, važno je uočiti razlike između flertanja i prijateljskog ponašanja, a ovdje su neke od njih:

ZagrljajiPrijateljsko ponašanje:

on te zagrli kada se sretnete, ali i kada se rastajete. Možda ti ponekad udijeli poljubac u obraz, a vjeruj nam – takvo ponašanje može biti skroz prijateljsko. Realno, prijatelji se grle kada se sretnu ili se nađu na piću, a osobito ako se ne viđaju tako često pa prema tome te zagrljaje ne treba uzeti odmah kao nešto što ima veze s flertom.

Flertanje:

zagrli te vrlo čvrsto te ti zagrljaji traju malčice predugo. Zapravo, taj zagrljaj traje toliko da si već ti upila sav njegov parfem kojim se namirisao i osjetila toplinu njegove kože. Kada taj zagrljaj prestane oboje zastanete i teško vam se `odvajaju` tijela.

Dodiri


Prijateljsko ponašanje:

on je skroz opušten što se tiče diranja tebe, ali u smislu da ti često daje `pet`, `besu` ili te lagano udari u ruku. Takve radnje možda mogu dovesti do flertanja, ali uglavnom `high 5` nije nešto što pokazuje da mu se sviđaš.

Flertanje

: vrlo blizu ti sjedi svaki put kada se vidite čak toliko blizu da vam se noge i ruke jednostavno moraju dodirivati. U situaciji kada niste toliko blizu on će pronaći svakakve izlike da te kao slučajno dira. Primjerice, dodirnut će ti kosu pod izlikom: `Jesi se ti to šišala?` ili će ti dodirnuti ruku pa reći kao kroz šalu: `Opa, ti to vježbaš?`.

PoglediPrijateljsko ponašanje:

ako se nalazite u istoj prostoriji, tipa u učionici, a on uhvati tvoj pogled, nasmije ti se, napravi neku blesavu facu i lagano ti mahne. Ovo je skroz prijateljsko ponašanje jer ti tako pokazuje da je primijetio da si u istoj prostoriji kao i on, a budući da ste dobri naravno da će ti `poslati` neki vaš prijateljski znak: od grimase pa do mahanja.


Flertanje:

ako ste se slučajno sreli u kafiću kada si išla na kavu s prijateljicama, a on je uhvatio tvoj pogled ili će ti namignuti ili će se pretvarati neko vrijeme da te uopće nije vidio. Zašto je to tako? Zato što on ne želi da naočigled primijetiš da mu se sviđaš i da je zadivljen tvojom ljepotom.

Teme seksaPrijateljsko ponašanje:

totalno će opušteno razgovarati o seksu s tobom i o tome o kojim djevojkama mašta, s kim je sve bio, što je radio i slične stvari. Budući da ste prijatelji, razgovor na temu seksa uopće ne bi trebao biti neugodan.

Flertanje:

kada se u vašoj priči spomene barem nešto pomalo neprimjereno na temu seksa, možeš osjetiti seksualnu napetost između vas. Ne možeš s njim pričati o seksu s njim bez maštanja o tome da bi se seksala s njim, a iz njegovog pogleda možeš vidjeti da on ima slične maštarije o tebi.

KomplimentiPrijateljsko ponašanje:

ako ti on opušteno kaže da ti guza izgleda savršeno u tim tajicama ili trapericama, a to uopće ne zvuči čudno jer to govori većini prijateljica – definitivno se ne radi o flertu. Budući da ste prijatelji on će ti otvoreno reći, a možda ti to govori da ti se digne samopouzdanje pa da konačno upecaš nekog.

Flertanje:

njegovi komplimenti se uglavnom odnose na nešto drugo, primjerice, reći će ti: `Izgledaš jako lijepo` ili `Imaš lijepe oči`. To znači da je zamijetio nešto drugo na tebi, a ne samo zadnjicu kao prijatelj iz `prijateljskog ponašanja`. Na neki način to ti daje do znanja da primjećuje detalje na tebi.


Druženje s drugim dečkimaPrijateljsko ponašanje:

ako stvarno imaš loš ukus u muške prijatelje, tvoj iskreni muški prijatelj će ti to i reći. On će ti reći da je `Marko skroz pljuga jer voli tračati sve žive i licemjeran je` jer Marko jest takav, a tvoj prijatelj smatra da se ne bi trebala družiti s njim jer zaslužuješ puno bolje.

Flertanje:

čim spomeneš druženje s bilo kojim muškim prijateljem ili čak kažeš da ti pjevač Zayn izgleda baš dobro, on odmah kao da poludi i uvijek te zeza da imaš preloš ukus za dečke. Bez obzira na to komplimentiraš li neku celebrity mušku osobu ili pričaš o svom prijatelju Luki, on će na to zamračiti, a ti ćeš to odmah zamijetiti.

Druženje s njim


Prijateljsko ponašanje:

s njim se uvijek opušteno družiš, gledate filmove, serije, igrate računalne igre ili društvene i to je uglavnom to. Čak i kada ste pokušali prvo pivo popiti zajedno nije došlo ni do kakvog `neprimjerenog` grljenja, poljupca ili čak priče u tom kontekstu. Kada se dečko ponaša platonski prema djevojci odmah trebaš znati da se radi o prijateljstvu i ne o flertanju.


Flertanje:

ako ste čak i popili malo piva ili izašli van i svaki put završite tako da mu ti sjediš u krilu – vjeruj nam: jako mu se sviđaš. Imaš stalno osjećaj da je `opasno` ostati s njim nasamo, izvan većeg društva jer misliš da bi se svašta moglo dogoditi u smislu brijanja.


Učenje


Prijateljsko ponašanje:

kada učite zajedno to se stvarno odnosi na učenje. Ti mu uglavnom objašnjavaš stvari koje ne kuži iz hrvatskog, a on tebi iz fizike i tako stalno. Normalno je da i pričate u pauzama od učenja, ali se te priče uglavnom svode na školu ili na neke druge ljude.

Flertanje:

imaš osjećaj da on zajedničko učenje koristi kao izliku da se češće druži s tobom i da mu budeš blizu. Dok mu nešto objašnjavaš on te gleda direktno u oči i jednostavno ne skida pogled s tebe. Osim toga, tu su često uključeni već spomenuti `slučajni` dodiri, a često učenje preraste u sve samo ne u učenje – uglavnom u razgovor ili gledanje filma.

I.P.

Pročitajte još:

Kako prepoznati je li `zagrijan` za tebe ili je samo ljubazan

Uleti mu: nekoliko ideja za ljetni flert

5 znakova da mu se sviđaš, ali se ne usuđuje to priznati

prijatelji prijateljsko ponašanje Flertanje nešto više

Još vijesti