Slika nije pronađena

Flert je postao sastavni dio života. Ne flertaju samo ljudi već i životinje. Da nema flerta, život bi bio mnogo manje zanimljiv i, na kraju krajeva, kako bismo nekome pokazali da nam se sviđa?

Velik dio flerta upravo je onaj neverbalni, odnosno koji se izražava govorom tijela. Saznajmo koji su najočitiji znakovi flerta.

Kontakt očima

Najočitiji  i najčešći znak flerta upravo je kontakt očima. Posebno je on čest kod momaka, odnosno oni obično jako gledaju djevojku koja im se sviđa. Ako cura vidi da neki dečko izraženije gleda u nju ili je gleda više nego druge djevojke, očit je znak da mu se sviđa.


Alfa mužjak

Kod muške populacije je znak flerta i to da se počinje ponašati poput alfa mužjaka. Ovo znači da se isprse, spuštaju drugim dečkima u svojoj blizini, hodaju pomalo frajerski i slično.

Obrve u luk

Obrve koje idu u luk znak su flerta. Ako nešto pričate, a druga strana ima jako podignute obrve, znak je da prati svaku vašu riječ, ali ne samo zato jer ste rekli nešto pametno ili duhovito već i zato što ju jako zanima što imate za reći budući se zaljubljuje u vas.

Ulazak u privatan prostor

Kad s nekim flertamo, obično se  naginjemo prema toj osobi. Potom kreću, kao, slučajni dodiri, a nakon toga i mjerimo koliko daleko smijemo ući u nečiji privatni prostor sve dok ne dođe do poljupca.

Drugačija artikulacija

Kada nas netko zanima, s njim ili s njom razgovaramo na drugačiji način, odnosno glas nam je drugačiji iako to ni ne primijetimo. Glas kojeg tada stvaramo zapravo je veoma intiman i osoban, stvoren samo za osobu s kojom flertamo.


Lice ravno prema dragoj osobi

I ne samo lice već i cijelo tijelo okrećemo ravno prema osobi koja nam se sviđa dok flertamo s njom. Ovako pokazujemo da nas samo ona zanima i da nema mjesta u našem pogledu ni za koga drugoga nego samo za nju.


Nagibanje glave

Kada nam se netko sviđa i kada flertamo s njom ili s njim, naginjemo glavu u smjeru te osobe. Ovo je veoma očit znak flerta kojeg nikako ne može promašiti i ne zamijetiti.

Maleni dodiri

Kada nam se netko sviđa i s u fazi smo flerta, naći ćemo bilo koji razlog da dodirnemo tu osobu. To može biti skidanje male vlasi kose na ramenu, otpale trepavice na licu i slične stvari koje zapravo nisu toliko bitne, ali su odličan izgovor da se netko dodirne.

Smijeh

Smijeh ili osmijeh je odličan način za flert. Obično se tu radi o izraženom osmijehu kako bi se osoba pokazala kao zabavna i pristupačna ili o grlenom smijehu koji privlači pogled, a zapravo želi privući osobu s kojom se flerta.

Zurenje

Ovaj znak flerta može preplašiti osobu s kojom se želi ostvariti kontakt, no ne treba ga izuzeti iz neverbalnih znakova flerta budući je veoma čest. Naime, neke osobe jednostavno si ne mogu pomoći kada vide nekoga tko im se sviđa te neko vrijeme zure u novi predmet svog obožavanja.

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com, Sxc.hu

ljubav flert dejt