Slika nije pronađena

Tebi ovo može biti sasvim normalno ponašanje i nešto kako se ponašaš prema svima, ali dečki ga mogu shvatiti drugačije. Ovo su znakovi kojima dečki daju veće značenje nego što misliš i zbog kojih možeš biti krivo shvaćena.

Neće svatko pročitati ova znakova kao zavođenje, ali muški mozak ih najčešće tako doživljava. Nećeš namjerno ići navoditi nekog dečka da misli kako ti se sviđa ako to nije istina, ali neka tvoja ponašanja mogu mu to indirektno govoriti. Neke cure imaju takvu osobnost zbog koje svatko misli da im se sviđa, ali istina je da su one jednostavno takve. Kada znaš koja su to ponašanja koja mogu biti krivo shvaćena, lakše ih je zaobići ili smanjiti, kako ne bi dala krive znakove nekom tko ti je samo prijatelj. Ovo je tih 5 ponašanja koja dečki čitaju kao znak da ti se sviđaju više od prijatelja.

1.Previše si draga prema njemu
Kada cura postane biti jako draga prema dečku, davati mu komplimente, raditi stvari s njim koje on voli i slično, dečki to mogu pročitati kao znak sviđanja. I može biti. Ali i ne mora. Može biti da si jednostavno osoba koja je super draga prema svima, a kada ti se u životu pojavi neki novi dečko, on to ne zna i tvoje prijateljsko ponašanje može zamijeniti za nešto više. Budi svjesna toga da ipak ne prijeđeš granicu i daš mu nadu, pogotovo ako znaš odmah da je to netko koga gledaš isključivo kao prijatelja.

2.Pokazuješ mu da ti je draži od drugih ljudi
Dečki vole komplimente. Ego im poskoči u nebesa kada im pokažeš da su ti draži i posebniji od drugih, pogotovo drugih dečki. Ono što ovdje može biti pogrešno pročitano je kada mu svojim ponašanjem ili i riječima pokazuješ da ti je draži od drugih ljudi, da ti je ljepše provoditi vrijeme s njim... I prije nego se ti snađeš, on će početi misliti da iza toga ima neko drugo značenje. Iako je to više njegov problem nego tvoj, imaj na umu da pretjerivanje u ničemu nije dobro, pa tako ni u davanju ovakvih komplimenata.

3.Žališ mu se o ljubavnim tegobama
Ovakve su situacije već postale standard u filmovima. Djevojka se muškom prijatelju žali na ljubavne probleme, dečka koji joj ne daje dovoljno pažnje, kako je danas nemoguće naći nekoga za vezu... i on onda shvati da mu je stalo do nje i da joj želi pokazati kako ima dobrih dečki na ovom svijetu i da je on jedan od njih. Kada se dečkima žališ na ljubavne probleme oni to neće vidjeti samo kao tvoje izbacivanje frustracije, zato prije nego kreneš raditi ovako nešto, daj mu dobro do znanja da je to samo žaljenje i da ti je on samo dobar prijatelj.

4.Previše ga 'pipkaš' i grliš
Neki su ljudi jednostavno takve osobe da će uvijek grliti svakoga kada ga sretnu, da će tu i tamo sjesti nekome u krilo ili bilo što slično, ali to rade svima. Ako si takva osoba, kada ti u život dođe neki novi muški prijatelj, on takva ponašanja može pročitati drugačije. Drugo je s ljudima koji te već znaju godinama, njima je to normalno, ali nekome tko te još ne zna toliko dobro, ovo može biti čisti znak da ti se sviđa.

5.Puštaš mu da ti plaća kave ili hranu u McDonald'su
Nije neobično da imaš sistem s prijateljima da nekada oni plate nešto i tebi i njima, drugi put ćeš ti platiti i tako u krug. Ali kada ti netko počne više nego normalno plaćati pića ili kupovati sitnice, čak iako se ne radi o nečemu skupom, može biti pogrešno shvaćeno. Ti nećeš ni razmišljati o tome na taj način i prihvatit ćeš te 'poklone', a on bi zbog toga mogao početi misliti da ste nešto više od prijatelja.

Foto: Giphy/ Freepik - wayhomestudio

M.T.

Pogledajte još:

Nemoj uspoređivati svoju vezu s tuđima – jer svi sve uljepšavaju! Ovo su 4 stvari o kojima parovi lažu drugima

Zaslužuje li tvoj bivši ili bivša drugu priliku? Ako odgovoriš na ova pitanja s DA – zaslužuje

Kada su svi oko tebe u vezi, a ti nikako: 5 razloga zašto ne trebaš biti u bedu jer nemaš dečka u srednjoj

ljubav lažna nada Dečki što dečki misle prijateljstvo ponašanje

Još vijesti