Slika nije pronađena

Svi oni koji su ikad bili u zoni prijateljstva znaju koliko je to glup osjećaj. Za vas koji možda ne znate što znači pojam Zona prijateljstva (friend zone)  to je situacija u kojoj vam se netko jako sviđa, a druga strana vas gleda samo kao prijatelja.

Čisto da vas utješimo, svima se dogodilo barem jednom. Ili ste bili zaljubljeni u prijatelja ili je prijatelj bio zaljubljen u vas. Ako ste već nekoliko puta bili u toj nezahvalnoj situaciji ili ste tek sada shvatili da vas je netko friend-zonao, ovo su razlozi zašto se to dogodilo!


1. Predobra si prijateljica

Prva i najteža situacija jest ako ste prijatelji već dugo godina i shvatiš da ga voliš. Što sad? Iako mu suptilno daješ do znanja da ti se sviđa, on ne reagira. Iako bi već i vrapci na grani shvatili da želiš da ti bude dečko, a ne prijatelj ništa se ne mijenja. Ako ste dugo prijatelji i odlično se slažete, moguće je da te ne želi izgubiti i da misli da možete funkcionirati samo kao prijatelji. Ako krenete u vezu, postoji mogućnost prekida i on tada gubi važnu osobu u svom životu. Pa čemu dirati nešto što je dobro? Može se naravno dogoditi i skroz suprotno, pa dobije i super frendicu i curu.


2. Boji te se

Dečki su čudni. Možda si tip cure koja ima stav, zna se zauzeti za sebe, neovisna si i pametna i postoje frajeri kojima to može djelovati zastrašujuće. Tužna istina, ali to je tako. Neki se dečki jednostavno ne znaju nositi s time i zato se drže na sigurnoj distanci koja podrazumijeva samo prijateljstvo. Ali to je jednostavnija situacija jer ti ne treba frajer koji te se boi, trebaš nekoga tko će ti biti podrška.


3. On je jednostavno sramežljiv

To bi vjerojatno bilo najbolje rješenje. On je dečko koji nema puno iskustva u ljubavi i ne zna čitati tvoje znakove. Zbunjen je i ne zna kako bi ti rekao, ali to je sad rizik. Najbolje rješenje je da popričate otvoreno o tome. Ako ispadne da ste zaljubljeni jedno u drugo super, a ako pak ispadne da on ne osjeća isto daj si vremena da riješiš stvari u glavi – hoćeš li ipak ostati frendica s njim ili ćeš si dati prostora, preboljeti ga i naći novog dečka.


4. Družiš se dečkima

Oduvijek ti je bilo draže družiti se s dečkima i pokupila si neke njihove fore. Možda dečko koji ti se sviđa više voli 'ženskaste cure' i ponekad mu je teško naći zajednički jezik s tobom. Također, možda ga smeta to što si stalno u društvu dečkiju. Ako je to problem, probaj se neko vrijeme malo više družiti s curkama (nisu ni one tako loše) pa ćeš vidjeti hoće li ti prići u razredu ili nakon škole.

5. Stalno pričaš o drugim dečkima

Ako mu stalno pričaš o nekom zgodnom tipu iz susjednog razreza ili o onom mišičavom liku iz druge škole nije ni čudo da te dečko smatra samo prijateljicom. Ako si odlučila da više ne želiš biti u zoni prijateljstva prestani pričati o drugim frajerima i pričajte o drugim stvarima sve dok ti slučajno ne izleti da tražiš dečka baš kao što je on. Ups!6. Ne pokazuješ mu da ti se sviđa

Možda nismo ovo dovoljno jako istaknuli, ali kad su dečki u pitanju sve im treba nacrtati. On doslovno samo ne zna da ti se sviđa. Iako je u tvojoj glavi sve kristalno jasno, on ne trza. Dakle, opće je poznato da dečki padaju na osmijeh pa počni s time. Na odmoru ga pogledaj, zadrži pogled dulje nego inače i nasmiješi mu se. Jednostavno, a pali u većini slučajeva. Nakon svih ovih savjeta stisni zube i reci mu. Naravno ne nasred hodnika u školi nego ga pozovi na kavu i lijepo mu reci: 'Gle, već dugo ti to hoću reći, ali nisam znala kako. Sviđaš mi se kao prijatelj, ali i kao dečko'. BAM. Znamo da je lakše napisati nego reći, ali što je najgore što se može dogoditi?


7. Ako on ne osjeća ništa

Život nije fer, ali sve se u životu nekako događa s razlogom. Daj si vremena da ga preboliš, a onda kreni dalje. Možda ipak ostanete frendovi, a onda će ti možda moći dati savjet oko tvog novog super mega novog dečka.

Foto: Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Zašto cure i dečki rijetko kada mogu biti `samo prijatelji`


Zašto je dobro ući u vezu s najboljim prijateljem

Zašto dobre cure i dečki često završe – zadnji?

zona prijateljstva

Još vijesti