Slika nije pronađena

Ipak, postoje određena pravila kojih bi se trebali pridržavati. Neka su stvar kulture, a neka nam mogu pomoći da izbjegnemo neugodne situacije na prvom spoju. Iako se rijetko izgovaraju naglas, većina mladih ih usvoji vremenom.

Kako bi vas poštedili učenja, otkrit ćemo vam 7 pravila za dobar dejt.

1. Nemoj pričati o stalkanju preko fejsa

Ova društvena mreža sjela je k'o budali šamar svim stalkerima i znatiželjnicima, ali ne bi bilo dobro da ti izlete stvari koje si saznala buljeći potajno u njegov profil. Moguće je da i on radi istu stvar, no bolje je ne riskirati. Ispast ćeš totalna čudakinja ako skuži da provjeravaš njegov profil svake dvije minute.

2. Ne prčkaj po mobitelu

Čak i ako spoj postane dosadan i shvatiš da se radi o promašaju – NE DIRAJ MOBITEL! Tipkati po mobitelu u društvu druge osobe je, pogotovo ako se radi o spoju, užasno nepristojno. Kako bi se ti osjećala da on prčka po mobaču dok mu ti pričaš o svom najdražem hobiju?


3. Prepoznaj šifre

Ako te on na kraju dejta pozove 'da gledate film kod njega', dobro razmisli hoćeš li pristati. Gledat ćete film prve tri minute, a ostatak scenarija je: ljubljenje, maženje, a možda i nešto više? Nemoj naivno pomisliti da ćete OZBILJNO gledati film pa biti sva iznenađena kada on pokaže zanimanje za nešto drugo.


4. Ponudi se da platiš

Iako je uvriježeno mišljenje da bi dečko trebao odriješiti kesu, ne znači da je to i ispravno. Na kraju dejta se BAREM PONUDI da platiš. Ako on i dalje bude inzistirao da plati, ljubazno se zahvali i pobrini se da drugi put ti platiš. Tko je još toliko staromodan da očekuje da dečki plaćaju sve račune?

5. Nemoj lagati

Ako se dotaknete neke neugodne teme na spoju, probaj ne lagati. Jedna laž povlači drugu i uskoro bi se mogla naći u moru neistina u kojem ćeš teško plivati.

6. Imaj uvijek žvaku ili mint bombon pri ruci

Nikada ne znaš kada bi mogao doći najvažniji dio dejta – pusa. Mnogi su nervozni samo zbog te spoznaje, a kamoli da još brinu o tome kakav im je zadah u tom trenutku. Zato uvijek imaj žvaku pri ruci i brige nema!


7. Budi svoja

Iako ovo zvuči kao klišej, zaista je bitno da budeš svoja. To znači opuštena, neopterećana i što prirodnija! Usiljenost, glumatanje i pretjerana nervoza nikome se ne sviđaju.


Foto: sxc.hu
I.N.

pravila za dejt

Još vijesti