Slika nije pronađena

Prvi dejt može biti prilično strašan; želimo ostaviti dobar dojam, nervozni smo i ne znamo što možemo očekivati od druge osobe.

No kada se nađemo pokraj te osobe, uglavnom se opustimo i uživamo u druženju. Iako ne postoje 'pravila' za dobar spoj i treba se voditi vlastitim osjećajem, postoje teme koje biste ipak trebali izbjegavati.

Vjerojatno će doći do drugog, trećeg i još mnogo susreta pa će biti prilike za razglabanje o 'težim' temama – do tada ih izbjegavajte!

#Hejtanje

Tko se voli družiti s gunđalom? Možda ti se ne sviđa novi show, pjesma koja se vrti na radiju ili kolegica iz susjednog razreda, ali suzdrži se od hejterskih komentara – barem na prvom spoju. Previše hejtanja može stvoriti negativnu atmosferu na spoju i 'ubiti kemiju'.

#Prijatelji ili obitelji

Ako se trenutno nešto događa u tvojoj obitelji ili imaš kakav problem s frendovima, osoba s kojom si prvi put na dejtu ne mora znati za to. On je došao sa željom da upozna tebe, a ne da čuje osjetljive stvari o tebi bliskim ljudima. Bit će prilike da mu se povjeriš ako te nešto muči, ali prvi spoj svakako nije dobro vrijeme za to. Kako bi se ti osjećala da on počne pričati o preosobnim stvarima?


#Kontroverzne teme

Vjerujemo da imaš vlastite stavove kada su u pitanju politika, vjera i obrazovanje, ali ove teme je možda bolje 'ne potezati' na prvom spoju. Ne želiš da se romantična večer pretvori u debatu na granici sa sukobom, zar ne? Daj si priliku da ga bolje upoznaš, a s vremenom će biti prilike da mu pokažeš kakvi su tvoji stavovi.

#Bivši

Ne, ne i opet ne. Tema bivšeg/bivše se ne treba spominjati gotovo nikada, a posebno ne na prvom spoju. Koliko god tvoj prekid bio težak ili rane 'svježe', to je prošlost. Ako spominješ bivšeg, osoba s kojom si na dejtu može pomisliti da još uvijek gajiš osjećaje prema toj osobi.

#Novac

Temu 'novac' bolje je izbjegavati jer bi mogla

djelovati površno. Nemoj spominjati koliko tvoji roditelji zarađuju,

koliko je velika tvoja ušteđevina i koliko su ti platili za ono

bejbisitanje prošlog ljeta. Ima mnogo ljepših i važnijih tema od novca.


#Seks

Seks je tema o kojoj treba razgovarati otvoreno, ali ne na prvom spoju. Neki ljudi se osjećaju neugodno razgovarajući o tako intimnim stvarima stoga im treba dati priliku da se opuste i osjećaju ugodno. Ako se nastavite družiti, ova tema će sigurno doći na 'dnevni red', ali neka to bude spontano i prirodno.

Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Jednom je dovoljno: 8 znakova da ne trebaš otići s njim na drugi dejt

Kamo na prvi dejt?

Dečki drugačije doživljavaju dejtanje od djevojaka

dejtanje teme

Još vijesti