Slika nije pronađena

Ponekad pogledamo oko sebe i čini nam se da su svi u sretnim vezama. Baš kao u priči o Paletu koji poželi biti sam na svijetu, osjećamo se usamljenije nego ikada.

Kada ću ja upoznati nekoga? Zašto se baš meni događa da uvijek naletim na krive osobe?' pitanja su koja nam se vrte po glavi i bacaju nas u bed. No sve zapravo ovisi o kutu iz kojeg gledate – biti sam, posebice u tinejdžerskim godinama, zapravo nije uopće loša stvar.

Jednog dana kada se budete osvrnuli na srednjoškolske dane, bit će vam drago što ih niste proveli u ozbiljnim vezama. Evo zašto je super biti single tinejdžer:

#Možeš baciti oko na bilo koga, bilo gdje, bilo kada

U susjedni razred je došao novi slatki dečko? Juhuuuu! Onaj bratov prijatelj je baš simpatičan – mogla bi mu poslati poruku? Tko je novi susjed – prezgodan je! Kada nisi u vezi, imaš pravo zaljubiti se sto puta dnevno!


#Imaš slobodnog vremena na bacanje

Poslije nastave možeš otići na plivanje, do prijateljice na porciju palačinki ili odraditi ono dadiljanje i zaraditi koju kunu – a to je tek ponedjeljak! Nemoj gunđati da ti je dosadno nego izaberi zanimljive hobije i ispuni svoje vrijeme. Jednog dana kada budeš u vezi shvatit ćeš koliko ti takve stvari nedostaju.


#Upoznaješ sebe

Zvuči kao klišej, ali je istina. Tijekom tinejdžerskih godina se oblikujemo kao osobe, shvaćamo što nas zanima i u čemu uživamo, a kada smo u vezi, skloni smo prihvatiti interese i hobije druge osobe. Ako si single, radit ćeš stvari u kojima samo ti uživaš.

#Imaš vojsku prijateljica

Ne kažemo da djevojke u vezama nemaju prijateljice, ali druženje postaje drugačije. Dok si sama, svoje slobodno vrijeme možeš provesti družeći se s frendicama. Putovanja, kuhanje, izlasci, gledanje filmova – ima li išta zabavnije?#Izbjeći ćeš sramoćenje od strane rođaka

Starija braća, rođaci i sestrične jedva čekaju da te na obiteljskom ručku pitaju kad ćeš dovesti dečka doma. Dok ti propadaš u zemlju od srama, oni se blesavo smijulje, a baka te gleda poprijeko? Takav scenarij se ne može dogoditi ako si single! Usput, ne propusti ih dovesti u jednako 'ugodnu' situaciju.

#Možeš naučiti iz prijateljičine veze

Nije fora biti sama ako su sve tvoje prijateljice u vezama, ali iskoristi njihove drame i probleme da nešto naučiš. Imat ćeš priliku shvatiti što rade krivo, koje pogreške ponavljaju i na kakvu vrstu frajera ne treba gubiti vrijeme.


Foto: Shutterstock
Izvor: Seventeen.com
I.N.

Pročitajte još:

Svi oko tebe su u vezi, a ti si single? Nema veze – evo kako 'preživjeti' razdoblje 'samovanja'!

Biti single i sretna za vrijeme praznika – kako?

Ne uspijevaš upoznati nikoga? Ovo su 4 razloga zbog kojih si još uvijek single

single tinejdžeri

Još vijesti