Slika nije pronađena

Od dečki se očekuje da prvi pristupaju, započinju razgovor, probijaju led i osvajaju pažnju djevojaka koje im se sviđaju – no rade li to svi uspješno?

Naravno da ne; i među pripadnicima jačeg spola ima stidljivih, smotanih, nesigurnih i preplašenih – baš onakvih kakva si možda i ti sama.

Ne znamo trebaš li ti napraviti prvi korak umjesto njega, ali postoje znakovi koji ti mogu reći da mu se ozbiljno sviđaš, čak i ako on to ne zna otvoreno reći. Promatraj njegovo ponašanje, a ako primijetiš da radi nešto od ovoga – sviđaš mu se:

*Stalno je u tvojoj blizini

Odjednom neprestano dolazi u kafić u kojem si ti svaki dan? Srećeš ga na mjestima na kojima se nikada nije pojavljivao? Tvoj brat iznenada mu je postao najbolji prijatelj? Moguće je da je riječ o slučajnostima, ali velike su šanse da želi biti u tvojoj blizini i koristi svaku priliku.

*Iznimno je dobar prema tebi

On čini sve ono što bi tvoj super prijatelj radio, ali budimo realni – niste toliko bliski. Dijeli svoj ručak s tobom, prepušta ti mjesto u busu, kupuje ti čokoladu, nosi tvoju tešku torbu, ukratko brine o tebi i izuzetno je pažljiv.


*Smješka se i izbjegava kontakt očima

Kada nam se netko sviđa, gledamo ga u oči, ali kada nam se netko jaaaaako sviđa, tada nam kontakt očima može predstavljati pravi problem. Ako primjećuješ da ne može skriti smješak kada te gleda, a istovremeno miče pogled kada ga uhvati da zuri, to je znak da mu se sviđaš.

*Uvijek te pozorno sluša

Čak i ako ste u društvu, ti ćeš uvijek imati njegovu pozornost. Ne prekida te, pažljivo te sluša i postavlja potpitanja? Očito si mu najzanimljivija osoba u društvu.


*Primjećuje sitnice

Nova frizura, nove tenisice, nova nijansa ruža, nove naušnice – njemu ništa ne može promaknuti. Možda ti ne daje komplimente svaki put (jer bi to otkrilo njegovu simpatiju), ali gotovo nijedna promjena ne može proći nezapaženo. Ako uzmemo u obzir da dečki stvarno teško zamjećuju takve sitnice, budi sigurna – sviđaš mu se.

Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Konačno su nam otkrili: neobične stvari na koje dečki 'padaju'

Tri stvari koje tvoja simpatija odmah primjećuje na tebi

Za tramvajima i dečkima se ne trči: zašto ne treba ganjati dečke

znakovi simpatija sviđanje

Još vijesti