Slika nije pronađena

Naši prijatelji žele uvijek najbolje za nas, a to što su pogledali sto puta film Bilježnica i pročitali Anu Karenjinu, ne čini ih stručnjacima za ljubavne probleme i situacije. Stoga, ponekad ne treba slušati njihove savjete.

S druge strane, upravo zato što nas jako dobro poznaju, neke njihove ljubavne savjete apsolutno trebamo poslušati. Budući da nas u životu okružuju različiti prijatelji, valja znati koju vrstu savjeta treba poslušati, a koje od njih valja zaobići u širokom luku.

Neki od tih savjeta će nam pomoći dok bi drugi mogli odmoći pa zato donosio koje od njih trebaš izbjegavati, a koje poslušati:


Kada se radi o prekiduLoš savjet: Trebaš si brzo naći nekog novog da preboliš Marka

Protiv opuštene brije s nekim mnogi nemaju ništa protiv, ali to nije način da prebolimo dečka koji nas je ostavio i kojeg smo voljeli. To uvijek nekako na kraju odvede do nezdravih i neiskrenih odnosa s nekim drugim pa možda i s nekim trećim. Brijanje, seks ili veza s drugim dečkom odmah nakon prekida je uvijek loša ideja ako prolazimo kroz prekid.


Dobar savjet: Trebaš se početi nečim baviti kako bi ga smetnula s uma

Ovo je puno bolji savjet jer na kraju krajeva, može i upaliti. Tijekom prekida dobro se zaokupiti nečim drugim – ili nekim hobijem, druženjem s ljudima, čitanjem knjiga koje nisu ljubavne, tjelovježbom i sličnim stvarima. Kad tad ćemo se morati suočiti sa svojim osjećajima, ali dobro je otjerati negativu iz glave kada je riječ o prekidu te se baviti nečim drugim.

Kada se radi o tome da te dečko prevario


Loš savjet: Uzmi mu mobitel, pronađi kontakte tih cura da saznaš tko su

`Ljubavnice` ne bi trebale biti dio ničijeg života, a kopanje po tome s kim te dečko sve prevario će ti donijeti samo više lošeg nego dobrog. Odmah znaš da mu više ne možeš vjerovati, a traženjem tih djevojaka po fejsu ti neće donijeti pozitivne misli. Moguće je da ćeš im se javiti i svašta napisati (no, trebaš se prisjetiti da je za prevaru potrebno dvoje) ili ćeš im gledati fotke i uspoređivati se s njima što je skroz nezdravo. Još gore – možda ćeš ih nazvati, a to ne želiš.


Dobar savjet: Nemoj biti s nekim kome ne možeš vjerovati

Povjerenje je važno za svaku vezu, a to znači da ti prijatelji koji govore o tome, savjetuju prave stvari. Nitko ne kaže da se nevjera ne može oprostiti i da se veza nakon toga može obnoviti, ali ako osjećaš nepovjerenje u dečka jer te varao, ne bi ni trebala biti s njim. Povjerenje se teško steče, ali se brzo razara, stoga – oprez!

Kada ste tek na početku i viđate seLoš savjet: Trebaš čekati tri dana nakon dejta prije nego ga kontaktiraš, ni slučajno ne šalji sms prva, nakon `seena` mu se ne javljaj...

Svaki tvoj prijatelj će imati drugu teoriju o tome kada se simpatiji trebaš javiti, što mu trebaš poslati, koliko dana treba proći, koliko razmaka mora biti u poruci i slične, pomalo lude stvari. Istina je da su to sve gluposti, a trebala bi postupiti po onome što i kako se osjećaš. Ako želiš razgovarati s njim i vidjeti se odmah sutra – pošalji mu poruku. Ova odugovlačenja, `seen-anje` i slične stvari ga mogu otjerati od tebe jer će misliti da igraš neke toplo-hladno igrice.Dobar savjet: Napravi ono što želiš

Kada nam se netko sviđa naravno da želimo s tom osobom provesti što više vremena te ju upoznati bolje, a prijatelji s dobrim savjetom će nas ohrabriti da radimo ono što želimo i prema tome kako se osjećamo. Ako želiš s njim na kavu ići odmah sutra, pošalji mu poruku i dogovori!

Kada se radi o seksu


Loš savjet: Trebaš spavati s njim jer ako nećeš ti, neka druga će / Ni slučajno ne razmišljaj o spavanju s njim

Ovdje smo pokazali dvije krajnosti kada se radi o ljubavnim savjetima prijatelja na temu seksa. Niti jedan niti drugi savjet nisu dobri. Prvi nije nikako dobar jer nas treba ohrabriti da spavamo s nekim samo da bi mu bili zanimljivi i dalje jer ako nećemo ima tko hoće. Drugi savjet je vrlo diskutabilan jer dovodi do zaključka da bi trebala od simpatije bježati kao vrag od tamjana, ali i od vlastite spolnosti. Ne treba bježati o spolnosti, o njoj treba razmišljati, ali i razgovarati te na kraju odlučiti što učiniti.


Dobar savjet: Ako si spremna i vjeruješ mu spavaj s njim, ali obavezno koristite zaštitu!

Ovo je vrlo realan, dobar i prijateljski savjet. U današnje vrijeme nitko ne mora čekati do braka kako bi se seksao s dečkom koji mu se sviđa, ali to ne treba učiniti nespreman i s nekim `random` likom nego s dečkom kojem vjerujemo. Osim toga, prijatelji koji brinu o nama u smislu da imamo zaštitu tijekom seksa su pravi prijatelji koji k tome, imaju odlične savjete!


Kada želimo privući pažnju simpatijeLoš savjet: Učini ga ljubomornim!

Ovaj savjet kao da je ispao iz loših teen filmova jer je potpuno nezreo i glup. Vjeruj nam, ako budeš poslušala ovaj savjet, postoji mogućnost da će ti se totalno obiti o glavu. Ako budeš simpatiju pokušala učiniti ljubomornim tada bi se trebala zapravo i oprostiti od njegove pažnje jer će ona biti totalno negativna. Njemu neće biti jasno zašto flertaš ili se čak ljubiš s drugim dečkima (još gore njegovim prijateljima ili poznanicima), a tvrdiš da ti se sviđa. Najvjerojatnije će te nakon toga totalno prekrižiti.

Dobar savjet: Samo budi svoja i razgovaraj s njim

Prijatelji koji te ohrabruju da budeš svoja u svim trenucima su prijatelji s odličnim savjetima, ali i namjerama. Taj savjet je dobar jer uistinu trebaš biti svoja kako bi mu privukla pažnju jer kasnije kada se budete družili, ako shvati da si nešto fejkala i slično, neće mu se to svidjeti. Kroz razgovor možeš pokazati koliko si zanimljiva i zabavna te ćeš mu tako privući pažnju.


I.P.

Pročitajte još:

Ljubavni savjeti koje ne trebamo poslušati

Kada trebamo poslušati najbolju prijateljicu, a ne `svoje srce`

Mitovi o dečkima u koje cure trebaju prestati vjerovati

savjeti dobri savjeti loši savjeti