Slika nije pronađena

Kada gledamo prijateljicu s kakvom lakoćom prilazi simpatiji, koketira i započinje razgovor s njim, dođe nam da poludimo – zašto mi ne možemo biti tako opušteni?

Dovoljno je da ga ugledamo na drugom kraju školskog hodnika i već se crvenimo poput semafora te ostajemo bez daha. Koje su šanse da će nas ikada primijetiti kada u njegovoj blizini ne možemo izustiti nijednu riječ? Bez brige, postoje načini da mu damo do znanja da nam se sviđa, a onda možda on učini prvi korak ako je simpatija obostrana.

Ako si i ti jedna od onih koja pod svaku cijenu želi izbjeći razgovor sa simpatijom, evo nekoliko stvari koje možeš učiniti i dati mu do znanja da ti je 'zapeo za oko':

*Budi njegov fan na društvenim mrežama

Kada objavi fotku svog psa, daj mu do znanja da je presladak, ako napiše nešto duhovito, slobodno se virtualno nasmijao, a kada se pohvali novim tenisicama, obavezno udari lajk. Ipak vodi računa da ne ispadneš 'dežurna stalkerica' u njegovim očima – iako možeš više i češće lajkati njegove objave, nemoj baš svaki put biti prva kojoj će se svidjeti apsolutno sve što napiše.


*Druži se s njegovim prijateljima

Kužimo da nije lako razgovarati sa simpatijom, ali njegovi prijatelji su već druga priča, zar ne? Budući da ti se nitko od njih ne sviđa, lakše ćeš se upustiti u razgovor s njima, otkriti što ih zanima i gdje izlaze, a tvoja će se simpatija ubrzo zapitati tko je ta djevojka s kojom se njegovi frendovi druže.


*Pogledaj ga direktno u oči

Naš pogled otkriva puno više od riječi i baš zato je 'eye contact' odličan način da nekome daš do znanja da si ga primijetila. Možda ti se jezik petlja, možda izvaljuješ samo gluposti, ali jedan običan i značajan pogled bit će snažniji od tri nespretne rečenice.


*Organiziraj grupna druženja

Na Facebooku složi grupni chat u koji ćeš ubaciti nekoliko zajedničkih prijatelja i njega te predloži druženje. To može biti odlazak u kino, igranje društvene igre, pripremanje palačinki ili gledanje filma – u svakom slučaju dobit ćeš priliku upoznati ga bolje, a neće zvučati kao da ga zoveš na dejt.


*Prouči njegove interese

Ako ne znaš kako bi privukla njegovu pozornost, obrati pažnju na stvari koje voli. Sluša li neki bend? Prati li određeni sport? Obožava neku igricu? Dobro prouči njegov hobi, a ako ti se svidi, daj mu do znanja da imate slične interese. Osim što to može biti neiscrpna tema za buduće razgovore, tvoja simpa će se zasigurno iznenaditi kada shvati da netko obožava identičnu stvar kao i on.


Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Dečki otkrili: ovo su definitivni znakovi da nisu zainteresirani

Komplimenti koje svaka cura želi čuti od dečka, ali ih rijetko dobije

Znakovi da se sviđaš starijem dečku

znakovi pozornost simpatija