Slika nije pronađena

Svaka od nas ima barem jedne, ako ne i više traperica koje ne nosimo. Stoje na dnu ormara i svakog dana su ignorirane zbog stotinu razloga koje curi uspiju pasti na pamet. Mi ćemo vam otkriti par načina kako starim trapericama udahnuti novi život.

 

Iako dućani vrve super slatkim kratkim hlačicama i izbor je stvarno velik, zašto ne bismo uštedjele koju kunu  i pritom se zabavile. Izvuci sve stare traperice iz ormara, opskrbi se potrebnim stvarčicama i u njima nastavi stvarati uspomene na one već stvorene.

>> Za prave mornarke: Proljeće u znaku prugica!
>> Cool manikura: Lak koji kaplje s noktiju

Krenimo korak po korak. Nakon što si našla traperice obuci ih i označi liniju po kojoj ćeš ih rezati, ako ih režeš 'od oka' postoji mogućnost da ćeš zahvatiti veći dio no što si htjela ili će jedan dio biti duži, a drugi kraći. Sada dolazi zabavan dio - opskrbi se perlicama, čipkom, bojama za tekstil, zakovicama i čime god želiš te pripremi iglu i konac. Igra može početi..

Isprane traperice

Dobit ćeš tako da u tri litre vode staviš tri litre izbjeljivača, ne zaboravi na ruke staviti gumene rukavice kako bi zaštitila kožu te umoči dio traperica koji bi htjela izblijedjeti. Svega 15-20 minuta je potrebno da bi tretirani dio traperica izgubio boju. Nakon što si hlačice izvadila iz izbjeljivača, isperi ih u vodi i octu kako bi ostale bijele te ih ubaci u mašinu na pranje - tvoje hlačice su spremne za nošenje!


Zakrpe

Na hlačicama su vjerojatno najefektniji detalj koji možeš staviti ili kombinirati s ispranim dijelovima, perlicama, zakovicama itd. Naš apsolutni favorit su hlačice s čipkastim zakrpama koje ćeš dobiti izrezivanjem materijala koji ćeš potom što urednije prišiti na željeno mjesto. Kratke hlače ukrašene ovim motivom imaju starinski štih i odišu romantikom.


Još jedan sličan način koji nam se posebno svidio jest i potpuno ukrašavanje čipkom. Na izrezane bijele hlače postavi čipkanu traku na mjesta koja ćeš potom proći iglom i bijelim koncem, za čas ćeš dobiti komad koji vrvi modnim dućanima po previsokim cijenama za predmet koji se uz malo volje napravi kod kuće.


Boje za tekstil

Nakon što si se opskrbila bojom za tekstil (ili više njih) pripremi hlače tako da si ih prethodno izrezala i napravila plan ukrašavanja. Sada pusti mašti na volju i uz savezništvo kista napravi umjetnost na odjevnom komadu.

Nama su se svidjele prugaste hlačice, apsolutni hit sezone, a prilažemo i upute kako ih napraviti što urednijima. Za početak pripremi selotejp, boju i kist.


Selotejp odreži na duge komade koje ćeš na hlače postaviti vertikalno, a na površinu između selotejpa pažljivo nanesi boju koju ćeš ostaviti preko noći da se dobro osuši. Nakon sušenja ukloni selotejp i voila tvoje hlačice su gotove!

Imaš ti neki prijedlog? Podijeli s nama!

Matea Kutija
Foto: transientexpression.com, weheartit.com, www.girlscene.nl, polyvore.com

diy hlačice moda