Slika nije pronađena

Ako do sada nisi čula za karizmatičnu tinejdžericu Taliu, vrijeme je da ju upoznaš. Preslatka cura koja je osvojila simpatije mnogih, inspiracija je svakome tko vidi njenu hrabrost i pozitivnu energiju kojom zrači, naime, 13-godišnja Talia Castellano trenutno se bori s dvije  vrste raka - leukemijom i neuroblastomom.

Kada stvari ‘zaguste’ većina ljudi teško misli pozitivno, ali ova prekrasna djevojka s time nema ni najmanji problem, pravi dokaz tomu je njena borba za život koja se proteže od njene sedme godine života i unatoč tomu, vedri duh hrabre Talie ne jenjava.

Nažalost Talia nije jedino dijete koje se bori s teškom bolešću, ali ono po čemu se ističe od drugih jest svakako vrijedno svake pažnje. Kada je prošle godine počela sa make up tutorialima na you tubeu, malena vizažistica osvojila je svijet svojim talentom ali i hrabrošću kojom svakoga dana inspirira ljude diljem svijeta.

Kada je saznala da je njeno krhko tijelo napala druga vrsta raka, Talia je pokazala svoju zrelost i smirenost kakvu malo tko ima u takvoj situaciji rekavši:

'Odlučit ću želim li na transplantaciju koštane srži ili ne i iskorisiti vrijeme koje mi je preostalo.' U svakom slučaju, šanse za preživljavanju su joj vrlo male, no ona kaže: 'Putovanje je bilo nevjerojatno, ali svako putovanje ima svoj kraj. Uživat ću u svakoj preostalo minuti na ovom svijetu.'

Svojim video uratcima, u kojima djevojkama daje lekcije šminkanja, Talia je prikupila preko 39 milijuna pogleda, a sada je ostvarila i svoj najveći životni san - postala je modna dizajnerica. Naime u suradnji s Urbane Chappe osmislila je kolekciju za tinejdžere.

Talia je za svoju liniju, koja će uskoro biti predstavljena izjavila kako je htjela pokazati mladim tinejdžerima kako se mogu izraziti i kroz odjeću, a glasnogovornica brenda Maison De Urbana izjavila je da linija simbolizira Talijinu prgavost, hrabrost i duh koji inspirira pobjeđujući bolest svakog dana.

Kako je Talijina najveća strast šminkanje, kojim nam se isprva i predstavila, kozmetička tvrtka Cover Girl, vidjevši njen talent i entuzijazam ju je angažirala za zaštitno lice tog popularnog američkog brenda, a kako je na tu vijest reagirala u emisiji showa Ellen Degeneres, pogledajte u videu.

Talia nam je svojim talentom, energijom i osmijehom očitala ne samo make up lekciju, već i onu puno važniju - životnu.

Matea Kutija
Foto: YouTube

talia castellano