Slika nije pronađena

Na današnji dan slavi se Svjetski dan bez grudnjaka. I dok naravno mnogi misle da je cilj obilježavanja tog dana odlazak u školu ili na posao bez grudnjaka, pravi razlog je podizanje svijesti o važnosti redovitih pregleda te ranog otkrivanja raka dojke.

Redovite preventivne preglede dojki ultrazvukom treba započeti s 25, najkasnije 30 godina, a samopregled možeš raditi i sama prije toga.

Nošenje grudnjaka postalo je navika, no postoje studije koje pokazuju da je čak zdravije ne nositi grudnjak. Nekima je jednostavno nezamislivo (pogotovo curama s većim grudima) ne obući grudnjak ispod majice, ali postoji nekoliko kombinacija koje svakako prolaze bez grudnjaka.

1. Trenirka

Nema boljeg osjećaja nego doći iz škole, skinuti grudnjak i uvući se u trenirku. No, isti look može proći i za školu. Odmor za tvoje grudi svakako ćeš pronaći u udobnoj trenirci.


2. Bodysuit

Kendall Jenner često možemo vidjeti u  bodysuit kombinaciji. Crna uska majica, traperice i tenisice mogu proći za svaki dan ili pak za neki izlazak. Kombinacija koja itekako može biti zavodljiva, samo bi možda bilo dobro staviti naljepnice za bradavice kako se ne bi nazirale previše ispod majice.


3. Košulja

Trenutno se nose pomalo prevelike i baggy stvari pa dobra opcija za školu može biti košulja ispod koje ne moraš obući grudnjak. Ispod obuci potkošulju jer je vani hladno (Hvala mama!)


4. Široka majica i vesta

Bez grudnjaka svakako možeš nositi široku majicu preko koje ćeš nabaciti vestu. Sve upotpuniš nekim ludim nakitom i spremna si za još jedan dan u školi.


5. Uske haljinice

Neke haljine se jednostavno nose bez grudnjaka jer ljepše stoje i sve bude na svom mjestu. Ako se bliži neki rođendan ili tulum slobodno obučeš neku usku haljinicu bez grudnjaka.Pazi samo da odjeća koju nosiš ne bude prozirna jer baš ne bi bilo zgodno da cijela škola škola bruji o tome. Ako se odlučiš u školu bez grudnjaka, možda da ga za svaki slučaj spremiš u torbu za slučaj da se predomisliš. Neke kombinacije bolje izgledaju kada cura ima manje grudi, ali najvažnije je da se osjećaš ugodno.

Foto: Pinterest

I.I.

Pročitajte još:

Kako odabrati savršeni grudnjak?

Što se sve dogodi kada prvi put nosimo grudnjak

Stvari koje dečki nikada neće shvatiti u vezi grudnjaka

Grudnjak stil

Još vijesti