Slika nije pronađena

Počelo je ono razdoblje kad ti je od ranog jutra vruće, jedino gdje ti je ugodno jest točno ispred klime i ako slučajno moraš do grada ne znaš što obući, a da se ne oznojiš. Kratke hlačice, suknjice, haljine i tunike idealna su opcija, ali važno je odabrati i pravi materijal.

Izbjegavaj poliester jer u njemu koža ne diše, sintetika je također loša jer ne podnosi znojenje baš kao i umjetna svila. Pa ako se želiš što manje znojiti ovo su tkanine idealne za ljeto.

1. Lan – iako ti se možda čini da je to materijal koji nosi tvoja mama, razmisli opet. Lan je totalno u trendu ove sezone, u njemu se nećeš znojiti, a jedina mana je što se lako gužva.

Objavu dijeli Ovate (@ovate)

2. Pamuk – 'must have' preko ljeta su pamučne majice, hlače i naravno donje rublje. Pamuk ne zadržava toplinu te upija vlagu s tijela i aktivira njezino isparavanje.

Objavu dijeli My Bajka (@mybajka)

3. Keper – proizvodi se od pamuka pa imaju slične kvalitete. Idealna ljetna zamjena za traper ako ipak moraš furati duge hlače.


4. Šifon
- izrađuje se od raznih mješavina, a kada je napravljen od pamuka i svile postaje idealan materijal za ljetnu odjeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što je jako lepršav.

Objavu dijeli @mm_m_b

5. Svila - prirodna tkanina koje 'diše' i prilagođava se temperaturama (po ljeti hladi, po zimi grije). Iako ne potiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalijepi za znojnu kožu.

Foto: Instagram

I.I.


Pročitajte još:

Ljeto će biti HOT – idealne frizure za plažu ili bazene

Kupaći kostimi koji će prikriti nedostatke, ali i istaknuti sve vaše prednosti

Izgledaj cool i ženstveno – muške stvari koje ttly možeš isfurati

Ljeto vruce materijali

Još vijesti