strgane najlonke

Cijena ne opravdava uvijek kvalitetu. Svima je to jasno koji su barem jednom kupili skuplje najlonke, a strgale su se jednakom brzinom kao i one puno jeftinije. Nekada je problem u najlonkama, ali nekada i u nama jer se ne odnosimo prema njima kako treba.

Najlonke se čine kao najosjetljiviji komad odjeće koji postoji. Jedan krivi potez ili ih potegneš mrvicu prejako i gotovo, strgane su. Svi smo naučili kako ih spasiti uz pomoć laka za nokte kada se krenu izvlačiti niti, ali kako spriječiti da se uopće ne strgaju? Postoji nekoliko savjeta koji otkrivaju najveće greške koje radimo s najlonkama – a koje onda dovode do toga da puknu nakon jednog ili dva nošenja.

1.Stavljaš ih dok imaš nakit na rukama
Narukvice ili prstenje je najbolje ostaviti kao detalje koje ćeš staviti na kraju spremanja, nakon što si sve drugo već napravila. Ako i imaš nakit koji nosiš svaki dan bez da ga skidaš, kada stavljaš najlonke, razmisli o tome da skineš ako imaš narukvicu ili prsten. Jako je lako s njima zapeti i napraviti rupicu u najlonkama. Isto se može dogoditi i ako imaš nokat koji je napuknuo.2.Pospremaš ih u ladicu s još 100 drugih stvari
Ako imaš onu jednu ladicu u kojoj su ti čarape, najlonke, grudnjaci i ništa nije posloženo, već je sve samo nabacano unutra, to može biti loše mjesto za najlonke. Najpametnije je držati ih odvojene od drugih stvari, možeš ih staviti u neku plastičnu kutijicu za organizaciju ili običnu kartonsku, samo da su odvojene. I način na koji ih je najbolje posložiti je da ih presaviješ na pola i onda zarolaš.

3.Kada se peru, pomiješane su s ostalom odjećom
Jednako kako kada se spremaju, tako i kada se peru nije loše odvojiti ih od ostale odjeće. Dovoljno je da zapnu za gumb ili kukicu na grudnjaku da se napravi rupica koja će se samo proširiti kada ćeš ih ići nositi. Postoje za kupiti vrećice za pranje, koje su vrlo jeftine, i vrlo korisne. U njih pobacaj najlonke prije nego ih staviš u stroj za pranje rublja i nema straha da će se nešto zapetljati s njima.4.Kada se suše, zakvačiš ih s kvačicama ili sušiš na radijatoru
Niti jedno niti drugo nije dobro za najlonke. Kvačice su opasne jer tako lako možeš izvući nit iz najlonki i to je onda početak kraja, a ako ih staviš sušiti na radijator, prevelika vrućina ih može rastegnuti i deformirati. Idealno je ako imaš stalak za sušenje odjeće da ih samo prebaciš preko jedne šipke, bez da ih s bilo čime učvrstiš. Ne moraš se brinuti da će pasti i odletjeti negdje.

5.Nosiš ih s čizmicama
Najlonke su idealne za jesenske kombinacije – suknjica ili haljina i gležnjače. Čini se kao dobra ideja, i je, ali ako nosiš one skroz tanke najlonke s čizmicama ili gležnjačama, pomažeš im da se što prije unište. Za razliku od proljetne obuće ili tenisica, zimske cipele poput čizma i gležnjača mogu biti puno hrapavije iznutra. To je nešto što niti ne primijetimo i što nije slučaj kod svih, ali kod nekih je. I kada hodaš u njima, grebeš najlonke i povećavaš im šanse da puknu. Oni koji nose najlonke s ovim tipom obuće možda mogu razmisliti da obuju i niske čarapice, neće se vidjeti, a zaštiti će najlonke.

6.Kupuješ premali broj

Najlonke imaju čudne brojeve i zato trebaš dobro proučiti uzimaš li dobru veličinu. I baš kao i za odjeću, nemaju svi brendovi jednake veličine i trebaš izračunati koja je tvoja. One nemaju veličine kao i odjeća i ne poklapaju se s tim. Na svakom pakiranju postoji sa stražnje strane tablica gdje uz pomoć svoje visine i težine možeš pronaći koja je veličina za tebe. Može biti da kupuješ premale najlonke i zato ti kod oblačenja često puknu.

7.Oblačiš ih kao da su hlače

Ne, ne i ne, najlonke se ne bi trebala oblačiti kao hlače da samo gurneš nogu u nogavicu i povlačiš. To je zagarantirani put do toga da se unište i strgaju. Uvijek prije nego i gurneš nogu u najlonku, cijelom ju dužinom nakupi pa tek onda lagano stavi stopalo u najlonku i podiži ih po ostatku noge. Uvijek budi nježna. Ovo je korak kod oblačenja gdje nema mjesta za žurbu.

Ako ne radiš niti jednu od ovih greški onda možda trebaš razmisliti o tome da najlonke kupiš u nekom drugom dućanu jer moguće da je problem u kvaliteti.

Pogledajte još:

Problem koji imaju sve cure - trik zbog kojeg će tvoje najlonke dulje trajati

Kako da ti outfit uvijek izgleda usklađeno i smisleno? Samo se vodi 'sendvič metodom'

Komadi odjeće koji će svaku curu učiniti atraktivnijom – s ovih 5 si sigurna da izgledaš top

Moda rupa na najlonkama najlonke zašto se trgaju brzo greške s najlonkama

Još vijesti