Slika nije pronađena

Ovo su sitnice koje ne traže od tebe da odeš u shopping i obnoviš cijelu garderobu. Ne moraš imati odjeću iz zadnje kolekcije da bi mogla slagati kul outfite. I najobičnije će kombinacije izgledati bolje uz ovih 8 savjeta.

 Uvijek su sitnice te koje su bitne, a koje lako previdimo. Prva stvar koju će netko vidjeti i zapaziti na tebi je tvoj izgled, koji uključuje i odjeću koju nosiš. Stvorit će prvi dojam na temelju toga kako si odjevena, je li ti odjeća uredna, a možda se nekome i svidiš baš zbog toga kako si odjevena. Zašto si uništiti šanse za dobar prvi dojam načinom na koji si odjevena? Ovih 8 univerzalnih pravila za odijevanje pomoći će ti da uvijek izgledaš najbolje moguće, samo ih se sjeti pratiti i uvrstiti u svoju svakodnevicu.

1.Kupi donje rublje prave veličine
Ovo je jako važno i može napraviti itekako veliku razliku. Bitno je nosiš li donje rublje prave veličine, pogotovo kada nosiš usku odjeću koja se pripija uz tijelo. Tada se svaka nepravilnost vidi, a pogotovo ako te donje rublje steže. Tijelo će ti se izlijevati iz rublja i to će se vidjeti. Donje rublje treba mijenjati i kupovati novo češće nego to vjerojatno radiš, pogotovo ako ti se tijelo promijenilo od vremena kada si ga zadnji put kupovala. Uzmi ono broj veće i vidjet ćeš u tren oka da ćeš odmah izgledati bolje.

2.Gležnjače ti mogu produljiti noge s pravim odjevnim komadima – ali i skratiti
Nitko ne želi da mu noge izgledaju kraće nego što jesu. Gležnjače su obuća koju nosimo dobar dio godine, a iako sada dolaze toplija vremena i spremit ćeš ih u ormar, kada posegneš za njima u kišnim danima, evo kako ih kombinirati, a kako ne. Nikako se ne preporučuje da nosiš gležnjače s kratkim suknjicama jer će ti to skratiti noge, već je bolje da ih nosiš na trapke, druge duge hlače ili duge suknje.

3.Pazi na duljinu odjeće
Kako bi izgledali bolje, trebamo paziti i na proporcije. Zamisli svoje tijelo podijeljeno na tri dijela. Kod biranja što ćeš odjenuti, trebaš uvijek paziti da ga ne podijeliš na dva jednaka dijela, već na 1/3 i na 2/3. Tako primjerice 1/3 može biti majica, a ostale 2/3 suknja ili hlače. Ako odjeneš tuniku i traperice, to bi izgledalo kao da si podijelila tijelo na pola, zato se preporučuje da s tunikama i duljim majicama nosiš tajice ili deblje najlonke.

4.Oversized majice stavi u hlače
Kada nosiš majice koje su puno ili malo oversized, to će najbolje izgledati ako naprijed majicu uguraš u hlače. Tako ćeš si naglasiti struk i izgledati mršavije, dok ćeš ako ostaviš majicu da visi, izgledati deblje i manje ženstveno.

5.Duljina rukava na jakni
Kako jakna ne bi izgledala na tebi kao da visi na vješalici, tj. izgledala preveliko, bitno je da daš pažnju duljini rukava. Kada isprobavaš jaknu, rukavi ti moraju završavati kod kosti na zapešću. Kada su rukavi dulji od toga, jakna je prevelika. Ne izgleda lijepo ni uredno ako ti rukavi vise do polovice prstiju.

6. Ne pretjeruj s modnim dodacima oko lica
Sunčane naočale, velike naušnice, ogrlica, marama na glavi...kaos. Kada su u pitanju modni dodaci koje ćeš stavljati na glavu i oko glave, trebaš se držati pravila manje je više. Ne bi smjelo biti više od 3 dodatka kako bi to izgledalo dobro. Od naočala preko dodataka u kosi, nakita, marame oko vrata – odaberi 3 stvari, a ostale izbaci i nosi sljedeći put.

7.Kako birati najlonke?
Kada si u dućanu ispred police s najlonkama, postoji nekoliko stvari koje će ti pomoći olakšati izbor koje kupiti. Osim naravno veličine, koju uvijek trebaš dobro pogledati, jer prevelike najlonke izgledaju loše, a premale ćeš strgati u tren oka. Nijansa koju ćeš odabrati trebala bi biti ona koja je najsličnija tvojoj boji kože. To će izgledati najprirodnije i najljepše. To je pravilo kada kupuješ najlonke boje kože. Kada kupuješ crne najlonke pravilo kojim bi se trebala voditi je: koliko je debela odjeća koju nosiš, toliko debele trebaju biti najlonke. Tako za ljetne kombinacije biraj tanje najlonke, a po zimi deblje. Osim što će izgledati bolje, nećeš se smrznuti ili skuhati.

8.Budi oprezna s jednobojnim outfitima
Kada si od glave do pete odjevena u odjeću iste boje, kako bi izgledala što je bolje moguće, pripazi da ti je odjeća u različitim nijansama. Bilo da si u ružičastom ili plavom, kada je svaki komad odjeće u istoj boji, ali različitim nijansama, to može izgledati jako dobro, ali kada je sve iste boje i apsolutno iste nijanse...ne tako dobro.

Foto: Shutterstock.com – progressman/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Zlatno shopping pravilo: Ova tri komada odjeće uvijek trebaš birati veći broj

Odjeća i modni trendovi koji ih odbijaju: Pitali smo dečke što mrze vidjeti na djevojkama i bili su brutalno iskreni

S obzirom na to koje ti je boje kosa – ovo je boja odjeće koja će ti najbolje odgovarati

odjeća izgledati bolje stil odjevne kombinacije trikovi

Još vijesti