Slika nije pronađena

Svi smo se barem jednom našli u situaciji da smo izrazito nezadovoljni s time kako nam je ispala promjena frizure kojoj smo se toliko radovali. Takve se pogreške događaju, ali umjesto da odmah kreneš biti potpuno negativna, pokušaj popraviti stvar.

Samo zato što trenutno mrziš svoju novu frizuru iz dna duše, možda još nije sve izgubljeno. Svima se može dogoditi da se zeznu i donesu pogrešnu odluku kada je kosa u pitanju. Odabir pogrešne boje za kosu, pogrešne frizure ili jednostavno pogrešnog salona. Kada se pogledaš u ogledalo i počneš paničariti jer to nije ono što si zamislila  u glavi, još uvijek nije sve izgubljeno. Kosa nam je važna i volimo preburno reagirati kada nešto ne ispadne točno onako kako smo zamislili, a objektivno gledajući, situacija uopće možda nije toliko grozna. Postoji 6 stvari koje možeš napraviti prije nego digneš totalnu paniku, ovo sve može pomoći da pokušaš izvući najbolje iz situacije.

1.Pričekaj

Doslovno. Iako je to zadnja stvar koju želiš napraviti jer si ljuta i bijesna, na sebe, na frizerku, i sve druge ljude na svijetu, pričekaj minutu da se ohladiš i smiriš. Situacija nam često izgleda manje grozno kada se smirimo i kada žar trenutka prođe. Možda uopće frizura nije loša, nekada kada se radi o velikim promjenama budemo samo šokirani – promjenom, a mislimo da je frizura loša. Naravno da će ti biti totalni šok vidjeti se s kratkom kosom ako si do sada uvijek imala dugu ili s tamnom ako si dugo imala plavu kosu. Nekada je stvarno samo u pitanju prevelika promjena koju ne možemo odmah prihvatiti. Uvijek možeš pitati i nekog drugog kome vjeruješ kako mu se čini. To će ti pokazati jesi li malo pretjerala s početnom reakcijom ili je opravdana.

2.Operi kosu i stiliziraj ju sama na svoj način

Čak i kada je prošao dan ili dva, a ti i dalje jednako mrziš svoju frizuru i misliš da to jednostavno nije to, sljedeća najjednostavnija stvar koju možeš napraviti je da ju opereš i stiliziraš na svoj način. Frizeri imaju drugačije proizvode i drugačije načine stiliziranja kose, a iako znaju što rade, možda se tebi baš tako ne sviđa. Zato ju operi i složi onako kako si mislila nositi/onako kako inače nosiš i vidi kako će tada izgledati. To može popraviti stvari!

3.Pokušaj ju nakovrčati ili izravnati – odaberi suprotno od onoga kako inače nosiš

Nekada je ovo rješenje. S promjenom frizure nekada treba promijeniti i način na koji ćeš nositi kosu. Nova će frizura možda izgledati bolje ako nakovrčaš kosu, čak iako ti nije kako ju inače nosiš, vrijedi isprobati. Sreća je da postoji hrpa jednostavnih načina kako bez topline pegle ili figara ravna i kovrčati kosu pa se možeš igrati dok ne nađeš što je idealno za tebe.

4.Potraži inspiraciju za frizure na internetu

Nekada ti ne bi ni palo na pamet napraviti neku frizuru, ali ako na internetu baciš oko što sve možeš napraviti s tipom kose ili frizure kakvu ti imaš, možeš pronaći neku frizuru zbog koje ćeš dobiti skroz drugi dojam.

5.Promijeni razdjeljak

Ovo je nešto što možeš napraviti u tren oka, a što može napraviti veliku razliku. Obično većina ima razdjeljak ravno na sredini, ali kada bi ga pomakla u lijevo, to bi već bila skroz druga priča. Razdjeljak može promijeniti način kako ti cjelokupna frizura izgleda. Ne na svakom tipu kose i frizure, ali na nekima definitivno da.

6.Vrati se u salon

Ne možeš prigovoriti frizeru ako su ti napravili frizuru onako kako si tražila, ali to tebi ne stoji. To nije njihova krivica. Međutim, ako je očito da se radi o loše odrađenom poslu, onda se imaš pravo žaliti i tražiti da ti to poprave. Najbolje je ne planuti odmah isti dan ako ti se ne sviđa frizura, već prespavati, pitati druge za mišljenja, pokušati popraviti, a ako ništa ne pomaže, već drugi dan dođi natrag i objasni situaciju. Svaki normalan frizer će ti uskočiti u pomoć i pokušati pomoći koliko je god moguće.

Pogledajte još:

Već se zna koje su HIT frizure 2021. godine! Ovo je njih 6 koje će biti najpopularnije

Fen frizure su ponovo hit! Donosimo ti prijedloge onih najjednostavnijih, ali najpopularnijih

Kakve frizure najbolje odgovaraju curama s jako tankom kosom? Imamo 5 prijedloga za sljedeće šišanje

Kosa popravak frizure Frizura nezadovoljna loša frizura

Još vijesti