Slika nije pronađena

Neka ti ovo više nikada ne stvara probleme. Tuš je jedan od prvih proizvoda za šminkanje kod puno cura, ali svejedno je uvijek muka kada treba izgledati jednako na oba oka. Ovo su sve tajne i trikovi koji ti ubuduće mogu pomoći s nanošenjem tuša.

Tuš na očima je nekada sve što ti treba da promijeni makeup, ali nije rijetkost da ga mnogi ipak ne stave, jer osim što ćeš potrošiti sat vremena, najvjerojatnije ćeš na kraju ipak izaći iz kuće bez njega. Staviti tuš je korak u šminkanju koji mnogima nikako da u potpunosti dobro sjedne. Ali, kako više ne bi imala problema s njime, tu su neke tajne i trikovi u nanošenju koji ti mogu pomoći. Između ovih 11 trikova skriva se možda i neki koji će ti baš dobro doći.

1.Ako koristiš olovku, pazi da uvijek bude dobro našiljena

Osim tekućim ili tušem u olovci, neki vole povući crtu na kapku crnom olovkom. Ako si ti jedna od tih, problem s kojim se možeš susresti je da ti crta nikako nije dovoljno oštra. Problem može biti u tome da ti je olovka pretupa. Čak iako se čini da je oštra, nakon nekoliko korištenja, špica više neće moći napraviti onu tanku savršenu crtu.

2.Tuš koji se preslikava na kapak


Ovo može biti jako iritantno. Uspiješ super nanijeti tuš, a onda nakon kratkog vremena, shvatiš da se opet preslikao na kapak i sada više ne izgleda to sve skupa dobro. Ovo se često događa onima koji imaju manje kapke ili masnu kožu. Umjesto da stavljaš tuš uvijek na isti način, promijeni oblik i debljinu linije preko kapka. Umjesto da ti najdeblji dio bude između unutarnjeg kuta oka i sredine, pomakni ga na dio između vanjskog kuta oka i sredine. Tako su manje šanse da će se preslikati.

3.Crni tuš ti je dosadio

Nemoj zaboraviti da postoje i tuševi u bojama. S njima je lako pretjerati, a ako tražiš nešto za svaki dan, kada stavljaš tuš u boji, nemoj dodavati sjenila drugih boja. Neka sve bude što jednostavnije. Manje je više kada su u pitanju tuševi u boji. To ne znači da se trebaš bojati koristiti njima, čak ih je i lakše nanijeti nego crni.

4.Kako da bude jednako na oba oka

Najbolji trik koji ti može poslužiti u tome da ti linija od tuša izgleda što sličnije na oba oka je da pripaziš na način na koji ćeš ga stavljati. Umjesto da kreneš od jednog oka i napraviš deblju liniju kakvu želiš, radije stavi za početak tanju liniju na oba oka. Naravno da neće biti iste i da ćeš ih morati popravljati, ali bit će lakše ako su obje tanje. Teže ćeš ih popraviti ako su predebele nego pretanke.

5.Tuš ti se razmažeNakon što potrošiš previše vremena da staviš savršeno tuš, on se nakon nekog vremena razmulja i razmaže. Taj je problem vrlo lako riješiti. Samo ti treba crno sjenilo. Lagano tankim kistom prođi preko linije koju si napravila tušem i to je to. Sjenilo će držati tekući tuš koji si prije stavila na mjestu.

6.Nemoj koristiti uvijač trepavica NAKON što staviš tuš

Ovo je poziv za katastrofu. Ako koristiš uvijač za trepavice, sjeti se uvijek da uviješ trepavice prije nego staviš tuš. Jednom kada je tuš na očima, korištenje ove spravice će najvjerojatnije razmuljati tvoj raniji trud.

7.Kada nanosiš tuš, linija ti nikako nije cjelovita, već ima praznih 'rupica'

Ovo je još jedan problem s kojim se neki susreću. Imaš novi tuš, treba sve biti super, ali kada povučeš liniju, ostanu ti prazni dijelovi, 'rupice' na koje kao da se nije uhvatio tuš. Ovo se događa jer stavljaš tuš pod pogrešnim kutom. Promijeni način na koji ga držiš, drugačije okreni ruku... Pronađi kut koji tebi najbolje odgovara i koji je istovremeno i najučinkovitiji.

8.Kako da 'krilca' budu jednako velikaAko ne stavljaš samo liniju s tušem već radiš i wing na vanjskom kutu oka, postoji mali trik koji ti može pomoći da ti uvijek sve izgleda jednako. Napraviti krilce jednake veličine na oba oka se čini nemoguće, ali može ti pomoći da prije nego povučeš liniju, staviš točkice na oba oka, na mjesto koliko daleko želiš da ti tuš ide. To će ti biti pomoć i  uputa za kada kreneš povlačiti liniju.

9.Kako da linija izgleda što oštrije

Kada stavljamo tuš, volimo povući i zategnuti kapak kako bi lakše to izveli. Zbog toga, kada pustiš kapak, linija neće izgledati toliko oštro. Rješenje je vrlo jednostavno, nemoj povlačiti oko ni kožu oko oka kada stavljaš tuš. Dobar trik je da kada nanosiš tuš u unutarnji dio oka, pogledaj prema van, a kada stavljaš na vanjski dio kapka, gledaj prema suprotnoj strani.

10.Nemoj zaboraviti na kraju dana maknuti sav tuš s oka

S obzirom da se stavlja blizu ruba trepavica, lako se može dogoditi da ga ne skineš u potpunosti kada se navečer umiješ ili čistiš lice. Kako bi bila sigurna da si ga skinula u potpunosti, očisti oči micelarnom (najbolje nekom na bazi nekog ulja jer će one najbolje skinuti ostatke šminke), a nakon toga lice dodatno očisti proizvodom za umivanje koji i inače koristiš.

11.Kako nanijeti tuš ako imaš manje oči


Ako pogrešno staviš tuš na male oči, možeš napraviti da izgledaju još manje, a to nije nešto što bilo tko želi. Umjesto da staviš tuš preko cijelog oka ili čak i obrubiš cijelo oko crnom olovkom, bolje je da staviš samo na vanjske rubove.


Foto: Instagram/ Shutterstock.com – BLACKDAY/ Shutterstock.com - Fotos593/ Elizabeth Griffin - cosmopolitan.com

M.T.

Pogledajte još:

Kako nositi olovku za oči ili tuš u boji, a da ne izgleda prenapadno? Imamo 7 ideja koje možeš isprobati

4 jednostavna koraka: trik za savršeno nanošenje eyelinera!

Probaj nešto drugačije - super jednostavan trik za prezabavan eyeliner

tuš eyeliner savjeti trikovi

Još vijesti