Slika nije pronađena

2020. godina će definitivno ostati zapamćena po brojnim stvarima, a jedne od njih su svakako pozitivni i negativni trendovi koji su prošetali kroz tu godinu. Osim onih pozitivnih trendova poput mom jeansa ili trapez hlača za koje smo sretni što su opet IN, ima i onih za koje bismo željeli da čim prije odu i ne nastavljaju se u ovoj novoj, nadolazećoj godini.

Postoje razni trendovi koji su se tek pojavili, ali i oni koji se konstantno vraćaju iz početka ovog, ali i prošlog stoljeća. Za neke od njih nam je drago što su se vratili, ali oni drugi nisu baš toliko lijepi da bi postali trend. Bez obzira na to, to što je nešto trenutno trend ne znači da je lijepo i da se mora nositi. Svatko prema sebi određuje ono što mu se sviđa i što želi nositi tako da je biranje na vama! Mi smo napravili popis najgorih trendova 2020. godine za koje zaista ne želimo da ostanu u 2021. Najčešći razlog ovih trendova je nepraktičnost, a u to se možete uvjeriti i sami na popisu ispod!

1.'Prljave' tenisice

Trend namjerno 'prljavih' tenisica pojavio se u 2020. godini. Radi se o modelima tenisica koji izgledaju namjerno prljavo, odnosno takve su i kupljene u samom početku. Izgledaju žuto, iznošeno i prljavo, ali je to posao pravi trend pa su se takve tenisice masovno prodavale u 2020. godini. Ove tenisice ne želimo vidjeti kao trend i u 2021. jer ne izgledaju lijepo zbog namjerne prljavštine, a i samim tim im je cijena visoka jer se uglavnom radi o dizajnerskim modelima.

2.Minijaturne torbice

Minijaturne torbice su definitivno obilježile prošlu godinu! Najpoznatiji model koji je izbacio kolekciju ovih torbica je Jacquemus i one su doslovno zaludile svijet mode. Naizgled su slatke upravo zato jer su male i mogu poslužiti kao ukras/detalj u cjelokupnom outfitu, ali koja je njihova svrha? Zaista su male i u njih stanu možda ključevi i kreditne kartice, dok ostale stvari poput mobitela nosimo u ruci ili ih jednostavno uopće ne uzmemo sa sobom. U svakom slučaju, izgledaju lijepo i slatko, ali zaista nemaju svrhe.

3.Korzeti

Korzeti se često vraćaju u modu još od davnih vremena kada su ih žene nosile na balovima kako bi stanjile struk, a svojim velikim haljinama naglasile bokove. Oni su svakako odličan izbor kako bi stanjili struk i naglasili bokove, ali su isto tako jako nepraktični i bolni. Neki doktori uopće ne preporučaju učestalo nošenje korzeta jer mogu deformirati rebra, u njima se jako teško diše i jako su neudobni. Ovaj trend je ponovo isfurala Kim Kardashian koja ih često nosi, ali mogu biti štetni za zdravlje tako da jedno veliko NE! Ako je već i potrebno nositi neki oblik korzeta, onda bi ova varijanta bila najprihvatljivija, ali s naglaskom na to da ne smije biti previše stegnut kako bi mogli normalni disati.

4.Duge suknje od trapera

Traper suknje su također obilježile 2020. godinu, ali svima ljepše pristaju mini traper suknje. Duže traper suknje su malo nezahvalne jer vizualno povećaju figuru tijela ako su do ili ispod koljena. Osim toga, neki stilisti tvrde da duže traper suknje izgledaju staro i iznošeno tako da su svakako bolji ispod one kratke.

5.Niski struk

Trend low waisted jeansa je trend koji je bilo ekstra popularan u prvom desetljeću 20. stoljeća. Svi su tada nosili nizak struk i nisi bio kul ako imaš hlače visokog struka. Danas su stvari drugačije i obrnute tako da su traperice visokog struka popularnije, ali se u modu vratio i trend low waisted jeans. Taj trend se pojavio također u 2020. godini i mnogi žele da tamo i ostane jer je dosta nezahvalan, a i potrebno je biti zaista jako mršav kako bi taj model traperica dobro pristajao. Vizualno skrati noge i potrebno je dobro paziti kod kombiniranja cjelokupnog outfita ako posegnemo za tim trapericama. U svakom slučaju, traperice visokog struka izgledaju ljepše, izduže noge i može ih nositi svatko tako da bi voljeli da one i dalje ostanu trend.

6.Kosa u repu i dva viseća pramena/pletenice

U svijetu frizura, visoki rep s dva izvučena pramena na prednjoj strani je obilježio 2020. godinu. Nebitna je dužina prednjih pramena, već je samo bitno napraviti dobar visoki rep i izvući ta dva prednja pramena. Neki od ta dva pramena naprave i pletenice, ali se nadamo da to neće ostati trend i u ovoj godini. Najveći je problem što se ti pramenovi tijekom dana isprljaju i s vremenom izgledaju neuredni i prljavi. Frizura je dobra za kratkoročno nošenje, ali je činjenica da se nakon nekog vremena isprljaju i ne izgledaju lijepo i uredno kao kada smo radili frizuru.

7.Fox eye

Fox eye je trend podizanja obrva kako bismo dobili mačkasti pogled. Naime, brojne svjetske zvijezde poput Kendall Jenner i Kim Kardashian su se podvrgnule ovom trendu, ali ne na prirodan način, već su odabrale botoks. Neke žene su uspjele doći i do 'prirodnog' načina kako dobiti fox eye, a to je da obriju kraj obrve i zatim olovkom nacrtaju ostatak koji ide ravno prema uhu, a ne prati liniju oka da bi išao prema dole. Osim što izgleda neprirodno, pogotovo ako se podvrgne botoksu, nije najpametnije brijati obrvu jer one ne rastu baš toliko brzo koliko mi mislimo. U svakom slučaju, neka se ovaj trend ipak zadrži u 2020. godini.

Pogledajte još:

Najveće i neoprostive make up greške koje smo svi barem nekada napravili – ovo je 7 najgorih

Kakve šiške odgovaraju obliku i crtama tvojeg lica? Za svaki oblik lica najbolji je jedan model šiški

Ispravno precrtavanje usana izgleda ovako: Prati ove korake i nećeš izgledati kao klaun

Moda loši trendovi šminka Modni trendovi trendovi 2020.

Još vijesti