Slika nije pronađena

Samo zato što nosiš naočale ne znači da šminka nije za tebe, pogotovo šminka na očima, samo treba znati kako i što obavezno staviti.

Neki makeup lookovi izgledaju wow i s naočalama i bez njih. Nemoj biti obeshrabrena staviti šminku na oči ili lice samo zato što su naočale dodatak s kojim provodiš dane. Uz ovakve lookove i naočale, izgledat ćeš skroz super.

1.Tuš na očima


Nemoj se bojati povući malo deblju liniju s tušem, jer ona će uz naočale izgledati skroz dobro, kao da si izašla iz 50-ih godina, pogotovo ako imaš i naočale čija su stakla nekog mačkastog oblika. Ovakav će makeup doći do izražaja i s naočalama, neće izgledati čudno, a i ide uz sve kombinacije i za sve prigode.

2.Jarka sjenila na kapcima


Jarka sjenila su još jedan makeup look koji će dodatno naglasiti tvoje oči i ako nosiš naočale. S obzirom na to koje su ti boje oči, odaberi boju koja će ih još dodatno naglasiti. Koliko ćeš sjenila staviti, hoće li to biti preko cijelog kapka ili samo tuš u nekoj ludoj boji, ovisi o tvom stilu.

3.Zabavne i jarke boje na usnama


Ako stavljanje boja na kapke nije nešto s čime se osjećaš ugodno, to je u redu, možeš isto staviti i na usne. Crvena, ljubičasta ili neka druga boja ruža super su opcija za one cure koje se žele poigrati bojama, ali su im sjenila u takvim bojama malo previše. Kada je ostatak šminke na licu neutralniji, jarke usne su dobar izbor.

4.Smokey eye


Ova vrsta šminke na očima izgleda super uz naočale. Istaknut će oči, a ako odabereš boje koje idu uz okvire tvojih naočala, sve će izgledati još više skladno.

5.Nemoj preskočiti korektor

Iako možda misliš da ti područje ispod očiju nije bitno i ne moraš stavljati korektor, jer ti ga ionako prekrivaju naočale, a ako nešto i staviš, sve će izgledati čudno, nemoj tako razmišljati. Baš su naočale te zbog kojih će taj dio tvog lica posebno doći do izražaja. Podočnjaci ti zbog naočala mogu izgledati veći nego što jesu.

6.Setiraj područje ispod očiju i druge dijelove lica gdje ti naočale dodiruju lice

Svi koji nose naočale, znaju da one mogu zeznuti savršen makeup. Uhvati se za okvire naočala, ostavi nekada i tragove na licu, pogotovo na nosu – one dvije crvene 'točke' na objema stranama nosa. Jedan trik koji će ti pomoći da smanjiš lijepljenje šminke za okvire naočala je da setiraš lice s malo prozirnog pudera u prahu.

Foto: Unsplash/ Instagram

M.T.

Pogledajte još: 

Neka su pravila tu da se krše, ali to nisu ova: 5 modnih pravila kojih se UVIJEK trebaš držati

Kako nositi olovku za oči ili tuš u boji, a da ne izgleda prenapadno? Imamo 7 ideja koje možeš isprobati

Trik profića: Čovjek koji šminka Gigi i Rihannu otkrio kako da ti tekući puder izgleda najsavršenije ikad

Moda naočale šminka savjeti

Još vijesti