Slika nije pronađena

Neki će reći da su totalno IN, dok će drugi reći da se takvo što više ne nosi i da su totalno OUT. No, pogledamo li malo po našim ulicama, čini se da se hrvatske trendseterice u ove hladne zimske dane griju upravo wet look tajicama.

I ne samo hrvatske već svjetske trendseterice prigrlile su ove, tako zvane wet look tajice koje svoje korijene imaju negdje u ludim osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Radi se o tajicama od svjetlucavog materijala ili materijala koji podsjeća na kožu (ili je čista koža).

Na sebi mogu imati i razne ukrase, primjerice simetrično napravljene otvore duž noge, potom dio noge može biti pokriven, a dio vidljiv zbog prozirnog materijala. Nisu rijetkost ni wet look tajice s kakvim uzorkom (primjerice – leopard) ili, pak u kričavim bojama, poput crvene, ljubičaste, narančaste ili plave. Za totalni 'vau' efekt (ili, još bolje, seksi efekt!) tu su i wet look tajice koje imaju ukras sa stražnjih strana nogu u obliku čipke ili zavezane špage.


Sve ovo neodoljivo podsjeća na disko izgled u osamdesetima kada se u ovakvim tajicama, potpomognutima svjetlucavim bodyjima njihalo u ritmu dobre glazbe po disko klubovima. Kako je već dokazano da se retro stvari vraćaju u modu, tako su nas ponovno zapljusnule upravo wet look tajice.

Danas ih nosi sve više faca, bilo poznatih, bilo totalnih anonimusa. Među poznatima koji vole ovakve tajice su Rihanna, Victoria Beckham, a Megan Fox zabljesnula je na naslovnici jednog časopisa upravo u seksi crnim svjetlucavim wet look tajicama.

Nose ih i dečki!

Ono što je posebno kul jest činjenica i da dečki isto tako nose wet look tajice, a među poznatim facama ne srame ih se navući i sada već vremešni Axl Rose te Russell Brand.

Ono što je odlično kod ovih tajica je činjenica da ih je moguće kombinirati gotovo sa svime i u svim prigodama. Primjerice, ako još uvijek ne znate što ćete navući za subotnji izlazak, ovakvim tajicama u trenu možete pronaći rješenje jer izgledaju glamurozno. Također, ako preko njih navučete kratku suknju ili dugačku tuniku, dobit ćete sasvim novu odjevnu kombinaciju.

Na noge paše sve – od tenisica, običnih cipela, sandala i natikača (u ljetnim mjesecima) pa sve do pravih zimskim čizama, popularno zvanih 'buce'  ili onih elegantnijih koje sežu do koljena.

Wet look tajice definitivno su komad odjeće s kojim ćete plijeniti pažnju. Mnogi kažu i da su prava 'horny' odjeća i zato ih ne žele imati u svom ormaru.

Što vi mislite – imate li već wet look tajice ili ih već neko vrijeme planirate kupiti? Možda pripadate onima koji nešto takvo ne bi navukli ni u ludilu? Ako je tako – zašto? Mislite li da ovaj retro izlet ima budućnost ili je tek trend koji traje jednu godinu?

N.LJ.J.
Foto: Polyvore.com

Wet look Moda tajice

Još vijesti