Slika nije pronađena

2017. je obilježila zelena boja, nijansa 'greenery' pod kodnim brojem 15-0343 – simbol novih početaka, dok će 2018. biti obojena u ljubičasto i to 'ultra violet' kodnog broja 18-3838. Ova boja simbolizira raskoš, bogatstvo, savjesnost, nekonformizam, mističnost i magiju, a podsjeća na prikaze svemira, galaksije, spiritualnost i kreativnost.


Cijeli ljudski vijek ju vezujemo uz 'plavu krv' i božanstva, pa ćemo ju ponosno uvrstiti u svoj ormar i uklopiti u svoj dom. 'Dramatično provokativna i kompleksna ljubičasta podrazumijeva originalnost, genijalnost i vizionarstvo koje nas vodi u budućnost. Glazbene ikone poput Princea, Davida Bowieja i Jimija Hendrixa unijele su nijanse ljubičaste na prvu crtu zapadnjačke pop-kulture kao osobni izraz individualnosti', objasnio je Pantone institut.
Ljubičastu ćemo u naše domove 'unijeti' prvenstveno detaljima – cvijećem, jastučićima, tepihom ili komadom keramike...

A i ljubičaste komade odjeće i obuće s nestrpljenjem očekujemo – ova boja je nekako nepravedno podzastupljena u našim ormarima. Vrijeme je za promjene – zaboravi 'greenery' i pozdravi 'ultra violet'.

Uz nju, 'in' će biti plavi, zeleni i tirkizni tonovi, ali u jarkim varijantama, bez nježnih i pastelnih nota koje su obilježile ovu godinu.Foto: Instagram/Pantone

M.Z.


Pročitajte još:

Svaka ima svoje značenje - što boja koju najčešće nosiš govori o tebi?

Hit boja godine – 'Greenery' vlada crvenim tepihom, interijerima i društvenim mrežama

Plava, ljubičasta, crna – koja boja kose je bila najpopularnija ove godine?

najava greenery 2018 ultra violet Pantone boja godine

Još vijesti