Slika nije pronađena

Znaš li kako su nastale tvoje omiljene tenisice za kojima desetljećima luduju sve generacije?

Mislimo da ne pretjerujemo kada kažemo da su starke najpopularnije tenisice na svijetu, tenisice za kojima luduju oba spola, sve generacije, a uz veliki izbor boja i stilova, svatko nađe nešto po svom ukusu.

Originalno zvane Converse All-Stars ili Chuck Taylor All-Stars proizvedene su davne 1917. godine te su isprva bile namijenjene sportašima, točnije košarkašima stoga ne čudi da ih je popularizirao košarkaš s čijim imenom i danas povezujemo starke - Chuck Taylor.

Svoju popularnost, Conversice su stekle nakon prvog svjetskog rata te se od tada proizvode u različitim varijantama - bojama, visinama, uzorcima...


70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, starke su postale simbolom alternativne subkulture kada su ih nosili najpoznatiji rokeri i punkeri tog doba, primjerice Ramonesi, Nirvana, Green Day i ostali.

Koliko su starke voljene i kod nas, svjedoči pjesma Starke benda Crvena Jabuka čiji frontmen u svojoj kolekciji posjeduje više od 200 pari bezvremenskih tenisica.

Iz godine u godinu, popularnost starki ne jenjava zbog svoje udobnosti ili lakoće kombiniranja sa gotovo svim odjevnim predmetima. U jedno smo sigurni - starke su vječne.

Koja boja je tvoj izbor?

Matea Kutija
Foto: Sxc.hu

starke moda zanimljivo povijest