Slika nije pronađena

Do sada su uvijek birali jednu boju koja će biti boja godine, ali ove su godine napravili iznimku i najavili da će 2021. godinom vladati čak dvije boje, iza kojih stoji i posebno značenje.

S obzirom na to koja je boja proglašena kao hit boja godine, različite industrije svoje proizvode prilagođavaju tome, jer naravno, žele biti u trendu. Tako odjednom dizajneri počnu tu boju koristiti više u svojim modnim kreacijama, namještaj i uređenje interijera stavlja naglasak na te boje, budu posvuda. Već 22 godine Pantone Colour Institute najavljuje koja će boja biti boja koja će obilježiti nadolazeću godinu, a za 2021. su najavili čak dvije boje – sivu i žutu.Foto: Shutterstock.com – StanislauV

Ove dvije boje mogu stajati kao samostalne boje, ali isto tako izgledaju i odlično zajedno, zbog čega su ih i odabrali obje. S obzirom na situaciju u svijetu koja je vladala ove godine, ove dvije boje tako prenose poruku snage i nade, nešto što je svima sasvim sigurno potrebno. Žuta je sjajna i živopisna, a siva čvrsta i pouzdana.

'Svaka od ovih boja ima svoj vlastiti emocionalni aspekt. Siva je ona koja ima veću podršku i čvrstinu, praktični temelj koji nam treba, a žuta se odnosi na nadu, sunčevu svjetlost i dobro raspoloženje', objasnila je izvršna direktorica Instituta, Leatrice Eiseman, kako piše Journal.hr. Iako ti možda nisi do sada čula za Pantone Colour Institute, njihov izbor boja godine itekako utječe na različite sfere i različite industrije.

Odjevne kombinacije u kojima će dominirati žuta i siva izgledaju odlično, već se veselimo kombinirati ih.

Pogledajte još:

Već se zna koje su HIT frizure 2021. godine! Ovo je njih 6 koje će biti najpopularnije

Zelene će oči doći više do izražaja ako koristiš ovakvu maskaru – istaknut će ti oči više od obične

Fen frizure su ponovo hit! Donosimo ti prijedloge onih najjednostavnijih, ali najpopularnijih

boje boje 2021. godine in boje pantone colour institute

Još vijesti