Slika nije pronađena
Britanski Cosmopolitan novim izdanjem šokirao je, ali neke i jako oduševio, kad je na naslovnicu stavio fotografiju  modela Tess Holliday.

Možda ste pomislili da im se Tess ne sviđa zbog nekog 'dubljeg razloga', ali ne. Stvar je u tome što je ova manekenka zapravo plus size. S obzirom na to što po mišljenjima mnogih 'odudara' od klasične ljepotice i lica s naslovnice, ogorčene reakcije čitatelja nije trebalo predugo čekati.


'U ovo vrijeme kad se Velika Britanija sve više bori s problemom pretilosti, ovo je nova naslovnica Cosmopolitana', komentirao je u svojoj objavi na Instagram profilu poznati britanski voditelj Piers Morgan.

Ispod objave odmah je započela rasprava. I dok su jedni stali na njegovu stranu i zaključili da curka na fotki nije plus size, nego pretila, drugi su ipak stali u njezinu obranu. Ovo su neki od komentara:

'Potpuno se slažem s tobom! Otkad je svijest o vlastitom tijelu postala osveta za 'debelu curu'? Izgleda stvarno nezdravo i jednako kao što izbjegavamo mlade da ne budu premršavi, tako ih isto moramo upozoriti na problem pretilosti.'


'Razumijem vas, ali ovaj članak u časopisu prvenstveno govori o tome da trebamo voljeti sami sebe baš ovakve kakvi jesmo,  čak i ako se pokušavamo promijeniti i krećemo s vježbanjem.'

'Nikad nemoj suditi knjigu po njezinim koricama, prekrasna je na svoj način. Ti bi trebao biti pozitivniji, a ne širiti negativnost.'

I to je ono što vam na ovom portalu uvijek pokušavamo reći - budite svoji, bez obzira na to što bilo tko drugi mislio o vama, vašem ponašanju ili izgledu. Ipak, uvijek radite na svom zdravlju i pazite na njega jer je zdravlje jednako važno za vas, baš kao i samopouzdanje.

I naravno, recite nam svoje mišljenje o 'slučaju Tess Holliday' u anketi!



Foto: Instagram/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

LOL Najluđe transformacije – ovo je dokaz da svi možemo postati modeli!

3 modela cipela koje dečki ni pod razno ne žele vidjeti na curama

Transrodni i transspolni modeli više nisu WTF - oni su baš poput Andreje Pejić i vladaju modnom scenom

anketa Cosmopolitan plus size

Još vijesti