Slika nije pronađena

Google je objavio listu 10 najguglanijih modnih maraka u 2017. godini i malo nas iznenadio – na listi nema high-street brendova, odnosno onih koje si svi možemo priuštiti.

Na prvom mjestu je Gucci koji je bio traženiji od generičkih pojmova poput 'haljine' i 'cipele', a njegova četiri komada upala su na popis 10 najpoželjnijih komada – natikače GG Blooms Supreme, GG Logo remen, tenisice Ace i majica s logom.


U stopu, prema Googleu, slijedi Louis Vuitton, zatim Supreme, pa Fashion Nova, Chanel, Saint Laurent, Dior, Dolce & Gabbana i Valentino, a na začelju je Moschino.

Prema podacima modne tražilice Lyst, situacija je nešto drukčija. Na čelu je također Gucci, no španjolska Balenciaga ga slijedi u stopu. Prikupili su podatke od preko 70 milijuna korisnika ove online platforme. Balenciaga je po njima postigla još veći uspjeh – njihova popularnost je porasla za više od 50% tijekom prošle godine, pogotovo u posljednjih šest mjeseci godine kad je luksuzna španjolska kuća bila jača od talijanske.


U 2018. godini možemo očekivati nastavak rasta Balenciage, ali Gucci ovom brendu sigurno neće lako prepustiti mjesto. Ipak, obje tvrtke su dio Keringa i za njihov uspjeh je, između ostalog, bilo ključno dobro upravljanje društvenim mrežama. Veliki reach, u kombinaciji s najvećim engagementom korisnika društvenih mreža i maksimalističkom estetikom brenda očito su dobitna kombinacija.

Osim toga, odličnu promociju odradio im je i Harry Styles koji se čitavu prošlu godinu pojavljivao u Gucci odijelima i plijenio pažnju javnosti. Svi u spotu 'Kiwi' bili su odjeveni upravo u Gucci.
Foto: YouTube/Gucci/Balenciaga/Profimedia/Shutterstock

M.Z.


Pročitajte još:

Ovo su stvari koje smo najviše tražili na Googleu - jesi li i ti tražila nešto od ovoga?

Njihov stil kopiramo - ovo su najbolje odjevene cure u 2017. godini

Budi spremna na vrijeme - ovo će biti IN u 2018. godini

trend lyst gucci balenciaga modni brend google 2017. godina u modi

Još vijesti